De 14e Strafkamer van de Zuid-Seoul Districtsrechtbank heeft op 5 februari de eerste getuige gehoord in een zaak tegen Do Kwon. Volgens een rapport van de dagelijkse krant Chosun heeft de Zuid-Koreaanse rechtbank namelijk getuigenverklaringen gehoord van een getuige die alleen bekend staat als “Lee”, waar lokale media melden dat hij een voormalig leider was van het Terra-ontwikkelingsteam, die getuigde tegen Terra-oprichter Do Kwon en Terraform Labs mede-oprichter Shin Hyun-seung.

Lee erkende tijdens zijn verklaring dat hij op de hoogte was van de juridische uitdagingen waarmee Terra werd geconfronteerd, verwijzend naar gesprekken met Do Kwon als de bron van zijn bewustwording over regelgevende obstakels. Lee’s getuigenis benadrukte ook het operationele kader van Terra, dat tot doel had om LUNA als een functionerende valuta vast te stellen via het “ChaiPay” betalingssysteem. Het model suggereerde potentiële winsten op basis van de verwachte stijging van de waarde van de LUNA-token.

De verdediging van Shin betwistte echter de getuigenis van Lee en betwistte de nauwkeurigheid van zijn verklaringen. Ze betwistten de bewering dat Kwon en Shin op de hoogte waren van de onmogelijkheid van Terra-betalingen en suggereerden tegenstrijdigheden tussen de beweringen van de getuige en de gepresenteerde feiten.

Ondertussen beweert het Openbaar Ministerie een samenzwering tussen Shin, Terra-teamleden, Do Kwon en anderen om het project onrechtmatig te bevorderen van juli 2018 tot mei 2022, waarbij winst werd gezocht door bedrieglijke praktijken. Acht personen verbonden aan Terra, waaronder Shin, worden verdacht van het schenden van de Zuid-Koreaanse Wet op de kapitaalmarkten.

Ondertussen heeft Terraform Labs, gevestigd in Singapore, faillissementsbescherming aangevraagd om een “alles-of-niets” beroep te kunnen doen tegen de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC), nadat een Amerikaanse rechtbank had geoordeeld dat Terraform Labs en Do Kwon de Amerikaanse wet hadden overtreden door twee cryptocurrencies niet te registreren: LUNA en MIR, die door de SEC als effecten werden beschouwd.

Het bericht Ex-Terraform Labs ontwikkelaar heeft getuigd tegen Do Kwon verscheen eerst op CryptoBenelux.