Elke maand zijn er werkzaamheden in Almelo. Het lijstje met wegwerkzaamheden in februari 2024 valt tegen (of juist mee): het zijn er niet zoveel. Handig om te checken voor je de weg opgaat. Dit artikel geeft een overzicht van de wegwerkzaamheden in Almelo die nu (1 februari) bekend zijn. Soms worden er werkzaamheden uitgesteld of duren […]

Elke maand zijn er werkzaamheden in Almelo. Het lijstje met wegwerkzaamheden in februari 2024 valt tegen (of juist mee): het zijn er niet zoveel. Handig om te checken voor je de weg opgaat.

Dit artikel geeft een overzicht van de wegwerkzaamheden in Almelo die nu (1 februari) bekend zijn. Soms worden er werkzaamheden uitgesteld of duren ze langer dan gepland. Houd dus altijd de (omleidings)borden in de gaten.

Van Lunterenstraat

Van 5 tot en met 23 februari wordt er gewerkt in de Van Lunterenstraat. Het riool wordt hersteld en verkeer moet omrijden via de Nijreesweg. Het werk zou al eerder gebeuren, maar is vanwege het winterse weer uitgesteld. Zodra de werkzaamheden gereed zijn wordt de rijbaan weer vrijgegeven.

Wegwerkzaamheden aan de Van Lunterenstraat in Almelo. Kaart via bereikbaarheid.andes.nl/almelo

Boslandweg

Van 13 tot en met 22 februari wordt gewerkt aan de Boslandweg in het buitengebied aan de noordkant van Almelo. De schade aan de bermen wordt hersteld. Om schade in de toekomst te voorkomen wordt bermverharding aangebracht. Verkeer wordt omgeleid via de Weitemansweg en de Blankemeerweg.

Wegwerkzaamheden aan Boslandweg in Aadorp. Kaart via bereikbaarheid.andes.nl/almelo

Parallelweg langs N36

De Parallelweg langs de N36 bij Aadorp wordt op vrijdag 16 februari afgesloten voor werkzaamheden. Van 10.00 tot 15.00 uur wordt gewerkt aan de berm. Met grasbetonstenen wordt de schade aan de berm hersteld. Er staan verkeersregelaars die fietsers en landbouwverkeer langs het werkvak helpen.

Wegwerkzaamheden aan Parallelweg bij N36 in Aadorp. Kaart via bereikbaarheid.andes.nl/almelo

Bij ROC van Twente

Op het voorterrein van het ROC van Twente aan de Wierdensestraat komt nieuwbouw. Er wordt hier al maanden druk gewerkt. Het gebied is afgesloten tot eind juli 2024. De Dijkstraat en Parallelweg zijn wel open voor verkeer. De voormalige keerlus voor auto’s ligt op het bouwterrein en is dus buiten gebruik.

Nieuwbouw op terrein ROC van Twente Almelo. Foto: indebuurt Almelo

Meer over verkeer in Almelo: