Kuchen, snotteren en rillen: het griepseizoen is in volle gang. Wist je dat er een manier is om je immuunsysteem een boost te geven en de winterkwalen te trotseren? Jazeker, een bezoek aan de sauna! Bij Palestra is ontspanning niet alleen een luxe; hier is het een krachtig wapen tegen winterse ongemakken. Ken je Palestra […]

Kuchen, snotteren en rillen: het griepseizoen is in volle gang. Wist je dat er een manier is om je immuunsysteem een boost te geven en de winterkwalen te trotseren? Jazeker, een bezoek aan de sauna! Bij Palestra is ontspanning niet alleen een luxe; hier is het een krachtig wapen tegen winterse ongemakken.

Ken je Palestra nog niet? Dan zegt de naam Landal Stroombroek je vast wel iets. Op dit recreatiepark net buiten Doetinchem ligt een oase van rust waar je ook heen kunt als je geen gast op het park bent: Palestra Beauty & Wellness.

Lees verder onder de foto’s >

Foto’s: Palestra Beauty & Wellness

Versterk je weerstand

In deze koude maanden kan een bezoek aan de sauna een weldaad zijn voor je gezondheid. Bij Palestra staan kota’s, Lapse blokhutten met daarin sauna’s die verschillende temperaturen, vochtigheid en geuren hebben. Ze bieden een oase van rust en helpen je om je weerstand sterker te maken. De warmte in combinatie met verkwikkende afkoeling zorgt ervoor dat je lichaam zich wapent tegen virussen en verkoudheden.

Een greep uit de gezondheidsvoordelen van een saunabezoek:

  • kan hart- en vaatziekten voorkomen
  • helpt bij longziekten en griep
  • kan huidaandoeningen genezen
  • verlicht pijn bij chronische aandoeningen, zoals reuma en fibromyalgie
  • harden van het lichaam: een betere weerstand
  • vermindert stress 
  • verbetert het immuunsysteem in de breedste zin van het woord
  • vermindert het risico op diabetes type 2

Dit is niet alleen whishfull thinking: het is wetenschappelijk onderbouwd door Dr. med. Janka Zálešáková, specialist voor fysiologie, balneologie en revalidatiegeneeskunde.

Winterse oase van welness

In Palestra’s prachtige tuinen wachten niet alleen de sauna kota’s op je, maar ook Finse blokhutsauna’s, een kleurensauna en zelfs een infraroodcabine binnenin een wijnvat. Binnen vind je een Finse sauna, een stoombad en een opgietcabine waar gecertificeerde saunameesters dagelijks voor je klaarstaan.

Tip van de expert: Neem vooral lekker de tijd om te genieten van de warmte en vergeet vooral niet af te koelen en uit te rusten. Geniet na je sessie van een heerlijk drankje of hapje in het restaurant. Je kunt zelfs een overnachting boeken voor de volledige ervaring. Een bezoek aan de sauna is gezond voor lichaam en geest!

Lees verder onder de video >

Boek jouw dagje wellness

Gun jezelf deze winter een momentje voor je gezondheid bij Palestra. Ontdek de kracht van de sauna om je weerstand te versterken en die vervelende verkoudheden te trotseren. Bekijk alle behandelingen of plan vandaag nog jouw bezoek en stap de winter in met een versterkt immuunsysteem. Winterkwaaltjes hebben geen kans in de wellnessoase van Palestra!