Ben jij een winter- of schaatsfanaat? Dan is er goed nieuws voor jou! Er is een kans dat in februari nog écht winterweer Bergen op Zoom aandoet. Dat vertelt Jaco van Wezel, meteoroloog bij weeronline.nl. Jaco: “Februari begint met zeer zacht weer. Westen- tot zuidwestenwinden voeren milde lucht aan vanaf de Atlantische Oceaan. Overdag is […]

Ben jij een winter- of schaatsfanaat? Dan is er goed nieuws voor jou! Er is een kans dat in februari nog écht winterweer Bergen op Zoom aandoet. Dat vertelt Jaco van Wezel, meteoroloog bij weeronline.nl.

Jaco: “Februari begint met zeer zacht weer. Westen- tot zuidwestenwinden voeren milde lucht aan vanaf de Atlantische Oceaan. Overdag is het daardoor een graad of 10 en ook ’s nachts zijn de temperaturen zeer zacht. Sommige nachten is het amper kouder dan overdag.”

Kans op guur winterweer

Maar dat zachte weer verdwijnt volgens Jaco halverwege februari. Dan volgt mogelijk een overgang naar een guur weertype. “Hoe koud het precies wordt is nog onzeker, maar het zeer zachte weer van nu verdwijnt. Daar komt waarschijnlijk een frisse noordwesten- of noordenwind voor in de plaats. De neerslagkans blijft groot en dat betekent dat er ook kans is op winterse buien.”

Schaatsen uit het vet?

Wil jij deze winter nog een keer op natuurijs schaatsen? Volgens Jaco is er nog hoop voor je: “De kans op vorst neemt eind februari duidelijk toe. Meerdere weermodellen zinspelen dan op droge noordoostenwinden, wat voor vorst kan zorgen.” Dus berg je schaatsen en winterjas nog maar niet op.