Voor sommige Arnhemmers breekt een van de leukste weken van het jaar aan: de wintersportweek! Als wintersporter kun je bij verschillende winkels terecht voor het materiaal. Dan kun je in Oostenrijk, Zwitserland of Frankrijk meteen van de piste af! Wintersport voorbereiden in Arnhem? Hier moet je zijn.

Voor sommige Arnhemmers breekt een van de leukste weken van het jaar aan: de wintersportweek! Als wintersporter kun je bij verschillende winkels terecht voor het materiaal. Dan kun je in Oostenrijk, Zwitserland of Frankrijk meteen van de piste af! Wintersport voorbereiden in Arnhem? Hier moet je zijn.

Ski’s en snowboards op orde

Wat heb je absoluut nodig voor wintersport? Ski’s of een snowboard met de juiste schoenen en een helm. Die kun je op locatie huren, maar je kan ze ook in Arnhem aanschaffen. Om deze spullen te kopen kun je in Arnhem terecht bij Sprinter, Decathlon, Bever, de Intersport (outlet), Regatta outdoor of Peak Performance. Heb je al eigen materiaal en wil je dit laten waxen en/of slijpen? Onder andere bij Decathlon en bij Columbus Outdoor in Rozendaal kun je terecht. O ja, een slee is ook leuk om mee te nemen voor de kinderen.

wintersport Arnhem ski's kopen snowboard winkels
Ski’s van Decathlon. Foto: ANP

Winterkleding scoren

Iedereen die al eens op wintersport is geweest, weet het: het kan koud zijn op de piste. Daarom is het van belang dat je goede, warme, waterdichte kleding aantrekt. Denk aan een stevige winterjas, skibroek, thermoshirt, handschoenen, dikke sokken en een muts. Je vindt deze artikelen in winkels zoals, Sprinter, Decathlon, Bever, de Intersport (outlet), Regatta outdoor of Peak Performance. Bij Sprinter scoor je nu sportkleding in de uitverkoop!

Winterkleding kopen Arnhem
Foto: Magdalena Heijting

Last minute skiles

Kan je een opfriscursus of extra skiles gebruiken voor je in het buitenland de berg opgaat? Daarvoor hoef je niet ver te rijden. In Arnhem kan je bij de Grote Koppel oefenen op de borstelbaan van Indoor Ski Arnhem. Een proefles kost 25 euro, standaardlessen boek je vanaf 35 euro. Deze prijzen zijn inclusief materiaalhuur.

voorbereiding voorbereiden wintersport wintersportwinkels arnhem
Skiles op de borstelbaan bij Indoor Ski Arnhem. Foto: Gerard Burgers

Sneeuwkettingen

In Nederland rijden we voornamelijk over wegen zonder sneeuw, maar dat is in de bergen wel anders. Daarom is het verstandig om sneeuwkettingen mee te nemen op wintersport, als je met de auto gaat. Bind deze om de wielen van je auto en je rijdt zo de bergen in! Voor sneeuwkettingen kun je terecht bij bouwmarkten als Praxis en Gamma, Halfords of Decathlon.

Foto: Google Streetview

Après-ski

Voor de échte après-ski-ervaring moet je natuurlijk in een wintersportgebied zijn, maar je kan in Arnhem ook al goed in de sfeer komen! Voor de thuisblijvers (of om de voorraadkast in het chalet op vakantie te vullen) zijn er verschillende winkels in Arnhem waar je Jägermeister, Flügel of schnaps kan kopen. Denk aan de Gall&Gall of een van de Arnhemse slijterijen als Barrique en Wijnhuis Sonsbeek. Om helemaal het après-ski-gevoel te krijgen waag je een dansje bij Aspen Valley op de Korenmarkt. Ganz toll!

Aspen Valley aan de Korenmarkt. Foto: indebuurt Arnhem

Meer lezen: