Love is in Breda! 14 februari is het weer Valentijnsdag en dat is de perfecte dag om je crush, de liefde van je leven of misschien je beste vriend of vriendin mee op date te vragen. Nog geen inspiratie? Deze dingen kun je tijdens Valentijnsdag doen in Breda.

Love is in Breda! 14 februari is het weer Valentijnsdag en dat is de perfecte dag om je crush, de liefde van je leven of misschien je beste vriend of vriendin mee op date te vragen. Nog geen inspiratie? Deze dingen kun je tijdens Valentijnsdag doen in Breda.

Naar de bioscoop

Wat is er nou romantischer dan een filmpje pakken met een dekentje en een gedeelde bak popcorn?Tijdens Valentijnsdag kun je Pathé en Kinepolis bezoeken en genieten van een romantische film zoals Anyone but you. Tip: kies voor de cozy seats, dan kun je lekker tegen elkaar aankruipen.

carnaval ontvluchten in Breda
Foto: Facebookpagina van Pathé Breda

Uit eten

Zin in een drie gangen menu of juist iets zoets? In Breda kan het allemaal! Ga uit eten bij bijvoorbeeld restaurant Chocolat aan de Torenstraat 9a. De romantische sfeer is hier letterlijk te proeven, want zij hebben tijdens Valentijnsdag een speciaal Love menu. Ook de lichtjes zorgen voor een warme omgeving.

Foto: indebuurt Breda

Wandeling door Breda

Wat is nou een betere manier om elkaar te leren kennen? Met de historische gebouwen en smalle steegjes van Breda maak jij met je date de perfecte wandeling. Loop bijvoorbeeld door het Zaartpark of het Nonnenveld. De prachtige omgeving maakt de date nog romantischer.

Foto: indebuurt Breda

Dubbeldate

Heb je al een tijdje een relatie en wil je dat vieren met anderen? Ga dan op dubbeldate! Je kunt bijvoorbeeld een escape room doen of gaan bowlen bij Breepark, maar uit eten of lekker een drankje doen is natuurlijk ook een goede keuze.

Foto: Facebook Bowling partycentrum Breda

Drankje doen

Wil je het lekker simpel houden? Een drankje doen is nooit verkeerd. Je leert elkaar op deze manier goed kennen en met een leuk tentje geniet je van de romantische sfeer. Bij ’t Hart van Breda geniet je van heerlijke cocktails of borrelplankjes. Zoals de naam al zegt, je zit letterlijk in hartje Breda. Wat wil je nog meer?

Foto: Gré van Pelt

Valentijn dansworkshop

Wil jij jouw date verwennen? Dancaholic organiseert een Valentijn dansworkshop op zaterdag 10 februari aan de Slingerweg 112. Het is misschien niet op Valentijnsdag zelf, maar niks is beter dan alvast in de stemming komen. Tijdens de workshop leer je een dans en treed je die aan het eind op voor je partner. De workshop is van 15:00 uur tot 17:00 uur.

https://www.instagram.com/reel/C14Kw-FMU4-/?igsh=MzBmYWk0b2I1cHJo

Een goed begin…

Vergeet het ontbijt op bed, want niemand wil kruimels en sinaasappelsapvlekken in het beddengoed. Neem je date mee naar een van de vele leuke ontbijtzaken in Breda. Drink bijvoorbeeld een lekker kopje koffie of geniet van een warme tosti bij café Brandpunt aan de Reigerstraat 16. Een stevig ontbijtje is een goede start van de dag, want een goed begin is het halve werk…

Creatieve Broedplaats en laserlab Brandpunt jn Breda

Picknick in het park

Schijnt de zon? Dan is een winterse picknick in het Wilhelminapark een goede manier om dichter bij elkaar te komen. Is het niet door de gesprekken, dan is het wel om elkaar warm te houden op deze frisse februaridag.

Vul een mand vol met lekkers van een Bredase bakker, kaaswinkel en chocolatier. Of maak zelf een borrelplank. Vergeet niet een dik kleed mee te nemen en een thermoskan warme chocolademelk. Uiteraard zijn er ook nog andere plekken waar je kan picknicken.

Foto: indebuurt Breda

Lees ook…