Griid, een toonaangevend miningbedrijf, is recentelijk live gegaan voor de handel op de Nasdaq. Het in Cincinnati gevestigde Griid Infrastructure maakte afgelopen maandag zijn debuut op de Amerikaanse effectenbeurs, nadat het eerder deze maand al openbaar werd genoteerd in Canada.

Bitcoin mining naar een groter publiek

Griid is een bekende naam in de wereld van crypto, vooral vanwege zijn betrokkenheid bij het proces van Bitcoin mining. Het bedrijf maakt gebruik van geavanceerde mininghardware en heeft strategisch geplaatste miningfaciliteiten om de efficiëntie van het miningproces te maximaliseren.

Volgens de berichtgeving heeft Griid met succes zijn notering op de Nasdaq verkregen en is het nu open voor handel. Het bedrijf heeft onder andere een miningfaciliteit in New York naast drie in de Amerikaanse staat Tennessee. Op 2 januari ging Griid al live op de Canadese markt: de Cboe Canada.

Begin dit jaar bij de Canadese handelsopening maakte de Chief Strategy Officer al bekend bezig te zijn met de toekomstige handel in de Verenigde Staten. Harry Sudock zegt dat het na een fusie met het “special purpose acquisition company” (SPAC) Adit EdTech klaar is voor de Nasdaq.

“In de korte termijn richten we ons op het vergroten van onze capaciteit en het verhogen van onze hash rate”, vertelt Sudock. “Uiteindelijk is ons doel om onze energiepijplijn voortdurend uit te breiden en operationele excellentie te benutten om een leider te zijn op zowel het gebied van bitcoin mining als energie-innovatie,” voegde hij hieraan toe.

Mining lucratiever dan ooit?

Het bedrijf timmert al jarenlang aan de weg om een van de grootste en duurzaamste miningbedrijven ter wereld te worden. Een blijvend probleem is de grote hoeveelheden aan energieverbruik binnen de mining-industrie. Griid’s handelsdebuut op de Amerikaanse markt kwam verder niet geheel onverwachts.

Sinds 2018 heeft Grid zijn activiteiten uitgebreid naar een indrukwekkend aantal van 20.623 operationele bitcoin-miningmachines . Deze zorgen gezamenlijk voor een totale hash rate van 447 peta hashes per seconde (PH/s).

Deze getallen leverden in het derde kwartaal van 2023 een omzet van 2,6 miljoen dollar op. Dit bracht het totale inkomen in de eerste drie kwartalen van vorig jaar op 8 miljoen dollar.

CEO van Griid, Trey Kelly, vertelt dat de beursnotering zorgt voor positieve effecten. “Het vergoot onze zichtbaarheid en liquiditeit, daarnaast verbreedt het ons investeerdersbestand,” aldus Kelly.

 

Het bericht Reusachtige Bitcoin miner in de spotlights met beursnotering verscheen eerst op Crypto Insiders.