Het is geen geheim dat er tijdens carnaval in Breda heel wat biertjes, pilskes, koude kletsers en goudgele pretcilinders worden genuttigd. Maar wat is het gemiddeld aantal biertjes dat er per persoon gedronken wordt? Er zijn altijd mensen die bovengemiddeld veel kunnen drinken, maar er zijn ook mensen die tijdens carnaval weinig of geen alcohol […]

Het is geen geheim dat er tijdens carnaval in Breda heel wat biertjes, pilskes, koude kletsers en goudgele pretcilinders worden genuttigd. Maar wat is het gemiddeld aantal biertjes dat er per persoon gedronken wordt?

Er zijn altijd mensen die bovengemiddeld veel kunnen drinken, maar er zijn ook mensen die tijdens carnaval weinig of geen alcohol tot zich nemen. Daartussen zit de ‘gemiddelde’ carnavalsvierder. Hoeveel glazen bier denk je dat hij of zij gemiddeld tijdens drie dagen carnaval drinkt?

Even voor de duidelijkheid: de gegevens komen uit een enquête van feestkleding365 uit 2019. Hierdoor kan het huidige gemiddelde iets anders liggen.

40 miljoen glazen bier

Uit de enquête blijkt dat er bijna 8 miljoen liter bier geschonken wordt tijdens carnaval. Uitgaande van glazen met 0,2 liter inhoud, zijn dat omgerekend zo’n 40 miljoen glazen bier. Hoeveel mensen carnaval vieren, zocht televisieprogramma Stand van Zaken uit samen met het CBS. Uit dat onderzoek blijkt dat ongeveer 1,5 miljoen mensen carnaval vieren.

Het gemiddelde aantal biertjes is…

Tijd om te rekenen! 8 miljoen liter bier, delen door 1,5 miljoen mensen, dan is de uitkomst: 5,33 liter bier. Dat is de gemiddelde hoeveelheid bier die tijdens de carnavalsdagen per persoon gedronken wordt. Schenk je dat in glazen van 0,2 liter, dan kom je uit op een gemiddelde van 26,65 glazen bier tijdens carnaval. Zat jij in de goede richting qua hoeveelheid?

Prins Carnaval

Als laatste rondje krijg je nog een gratis carnavalsweetje: uit een enquête van De Gelderlander uit 2019 blijkt dat een Prins(es) Carnaval tijdens het feest gemiddeld 18,5 glazen bier per dag drinkt. Daar kun je maar één ding op zeggen: proost!

Meer nieuws over Breda: