Hoera! Het is weer bijna weekend en dat betekent tijd voor leuke dingen. Heb je nog geen plannen en ben je op zoek naar inspiratie? In dit artikel lees je wat je vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 februari in Arnhem kunt doen.

Hoera! Het is weer bijna weekend en dat betekent tijd voor leuke dingen. Heb je nog geen plannen en ben je op zoek naar inspiratie? In dit artikel lees je wat je vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 februari in Arnhem kunt doen.

Voorleesdag in Arnhemse Kinderboekenwinkel

Dit weekend is het het laatste weekend van de Nationale Voorleesdagen in Arnhem. Tijdens deze dagen worden verschillende kinderboeken voorgelezen. Ken jij een jonge boekenwurm en die ervan houdt voorgelezen te worden? Dan ben je zaterdag bij de Arnhemse Kinderboekwinkel aan het juiste adres.

Zaterdag wordt er van 10.30 tot 11.30 uur voorgelezen uit het boek ‘Help! Een verrassing’. Dit boek kreeg onlangs de prijs voor het beste prentenboek van 2024. Daarnaast wordt een poppenvoorstelling gegeven.

Onafhankelijke boekhandels in Arnhem
Willem en zijn moeder Ilse voor de Arnhemse Kinderboekwinkel. Foto: indebuurt Arnhem

Vogelspeurtocht

Doe jij dit weekend mee met de vogelspeurtochtbingo in het Sonsbeek Park? Zondag 4 februari houdt Natuurcentrum een vogelspeurtocht. In het park zijn vijftien verschillende vogelsoorten te vinden. Onder begeleiding van gidsen ga je op zoek naar alle 15 soorten. Als je deze hebt gevonden, kruis je het vakje met deze vogelsoort aan.

De speurtocht is geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar. De activiteit begint om 14.00 uur bij Molenplaats Sonsbeek. Ga jij ook mee vogelspotten? Deelname kost 3 euro. Je meldt je aan via dit formulier.

Buitenkijken bij Patrick
Vogeltje. Foto: Patrick van Duijn

Safari Trail 

Met deze beestachtige trail ren je dit weekend om de Arnhemse dierentuin Burgers’ Zoo heen. Zondag 4 februari kies je uit zes verschillende afstanden, inclusief een Welpenloop en een Pandatrail voor kleine kinderen. Deze zijn ongeveer 800 meter. Na het voltooien van de Welpenloop en Pandatrail krijgen de kinderen een waardebon voor een gratis pannenkoek bij Het Pannenkoekenhuis in Schaarsbergen.

De loop start om 09.00 uur bij parkeerterrein Kattenberg. Voor inschrijven, tarieven en praktische informatie ga je naar de website van de organisatie.

Foto: De Gelderlander Marina Popova

Back to the 90s

Zaterdag 3 februari ga je terug naar de 90s in Willemeen. De jaren 90 zijn het decennium van lavalampen, versleten jeans, walkietalkies, maar vooral ook van Guns N’ Roses en *NSYNC.

Dj Vleertje draait echte klassiekers uit de jaren 90, inclusief platen van Nirvana en Britney Spears. Halverwege de avond neemt dj Marty McFly het over met Rave muziek. In de zaal is een photobooth aanwezig voor de optimale 90s beleving! Kaartjes kosten € 6,79, het feest duurt van van 22.00 tot 03.00 uur. Je scoort ze op de website van Willemeen!

stan&co arnhem stan en co stan en fout 90s
Ga terug naar de 90s bij Willemeen.

Escape Xperience

Ben jij meester in het oplossen van escape rooms? Dan is deze Escape Xperience iets voor jou. Met deze ‘buiten escaperoom’ waan je je in het jaar 1717 en loop je door de Arnhemse binnenstad. Tijdens de tocht los je verschillende puzzels en mysteries op.

Het doel van de speurtocht is Henriëtte te helpen om haar vader, de minister van Zweden, op te sporen in Arnhem. Hiervoor krijg je twee uur de tijd. De escape room is zelfstandig te doen tussen 08.00 en 12.00 uur. Ga jij de uitdaging aan? Dit kan voor € 6,25 per persoon. Meld je hier aan.

Toch liever een indoor escape room in Arnhem? Haal je inspiratie uit dit artikel van indebuurt.

winkelen winkelstraat Ketelstraat drukte Arnhem binnenstad centrum land van de markt NewYorker Sting broodje eten wandelen lopen
Het land van de Markt in Arnhem. Foto: indebuurt Arnhem

Meer lezen: