Monei, een Europese betaalprovider, heeft onlangs de eerste tests uitgerold voor EURM, een euro-stablecoin die 1:1 gedekt is, met goedkeuring van de nationale sandbox van de Bank of Spain, die het mogelijk maakt om innovatieve projecten met beperkte risico’s te introduceren. Het token zal worden uitgegeven met behulp van de wallet van Monei, die de door de gebruikers uitgegeven EURM-tokens zal bewaren en stortingen zal accepteren met behulp van Bizum, een populair nationaal betalingssysteem.

Tijdens deze eerste tests krijgt slechts een klein aantal personen de kans om 10 EURM uit te geven. De euro’s die de uitgegeven EURM ondersteunen, zullen onder de bewaring zijn van BBVA en Caixabank, twee referentie financiële instellingen in Spanje, klaar om op elk moment te worden omgewisseld.

Over de relevantie van de eerste batch tests van EURM verklaarde de oprichter en CEO van Monei, Alex Saiz Verdaguer:

“EURM stelt een ongekende innovatie voor en we hebben de kans om het beheer van inningen en betalingen, en het verzenden van geld veiliger, programmeerbaarder, economischer, democratischer en geliberaliseerder te maken dan ooit tevoren.”

EURM, uitgegeven bovenop de blockchains van Ethereum en Polygon, is ontworpen voor toepassingen waarbij het gebruik van standaard digitaal geld onpraktisch zou zijn.

Dit omvat het sturen van euro’s om transport- en voedselquota aan werknemers meerdere keren per dag te betalen, het automatiseren van betalingen aan leveranciers afhankelijk van de beschikbare fondsen, het organiseren van dagelijkse stortingen om grotere kredietbetalingen te voltooien, en het toestaan van bedrijven om dagelijkse betalingen aan werknemers te organiseren zonder hun werkproces te verstoren of excessieve kosten te betalen.

Monei verwacht na de testfase meerdere miljoenen gebruikers met dit product te bereiken, met een potentieel doel van 57 miljoen gebruikers alleen al in Spanje.

Het bericht Monei start met uitvoeren van euro-stablecoin tests verscheen eerst op CryptoBenelux.