“Tsja, dit is het dan”, zegt Mariëlle Papenburg, zittend in het kozijn van haar lege vintage- en plantenwinkel. De Arnhemse ondernemer opende Mevrouw Knispel aan de Steenstraat in de zomer van 2022, maar sluit ruim tweeënhalf jaar later voorgoed de deuren. Met tranen in haar ogen blikt ze terug. “Ik zit te wachten tot de […]

“Tsja, dit is het dan”, zegt Mariëlle Papenburg, zittend in het kozijn van haar lege vintage- en plantenwinkel. De Arnhemse ondernemer opende Mevrouw Knispel aan de Steenstraat in de zomer van 2022, maar sluit ruim tweeënhalf jaar later voorgoed de deuren. Met tranen in haar ogen blikt ze terug.

“Ik zit te wachten tot de huurbaas de sleutel komt ophalen”, vertelt Mariëlle. Ze kijkt uit het raam en een voorbijganger zwaait zichtbaar verbaasd naar haar. “Mensen uit de buurt begrijpen niks van de sluiting. Ze vragen zich af waarom.”

Mevrouw Knispel aan de Steenstraat gesloten

Dat onbegrip zegt Mariëlle te snappen. “Het was hier altijd druk met klanten, de zaak liep als een tierelier.” Toch was de omzet te laag en waren de lasten te hoog. “Ik verdiende niets aan de winkel en ga dit niet als vrijwilligerswerk doen.”

Lees verder onder de foto >

Mariëlle stopt met Mevrouw Knispel aan de Steenstraat. Foto: indebuurt Arnhem
Mevrouw Knispel aan de Steenstraat is dicht. Mariëlle wacht in het raamkozijn op de huurbaas. Foto: indebuurt Arnhem

Rijker geworden

Daarom besloot Mariëlle met Mevrouw Knispel te stoppen. Ze vertelt erover met gemengde gevoelens. “Ik heb er geen euro op verdiend, maar ben alleen maar rijker geworden. Het was een ontzettend leuke tijd en ik genoot ervan in de winkel te zijn.”

Mariëlle verkocht vintage vazen, klein meubilair, accessoires, lampen en meer. Bij Mevrouw Knispel scoorde je ook planten en terracotta potten. Die waren wel nieuw, niet tweedehands.

Mooie herinneringen

Uit alle herinneringen kan Mariëlle geen absoluut hoogtepunt kiezen. “Er is zoveel fijns om over te vertellen. Maar nu indebuurt Arnhem hier weer over de vloer is, moet ik denken aan het artikel dat over de winkel verscheen toen ik hem net opende. Dat was geweldig.”

Slapen en bijkomen

Hoewel Mariëlle verdrietig is over de sluiting van haar Mevrouw Knispel, heeft ze er ook vrede mee. “Het is goed zo. Ik ben moe. Volgende week ga ik de hele week slapen. Ik moet bijkomen en alles laten bezinken. Daarna is er misschien ruimte voor nieuwe plannen. Wat die zijn? Nog geen idee.”

Meer over Arnhemse ondernemers: