‘Een lichte en ruime bovenwoning op een supercentrale locatie, midden in het historische stadscentrum van Amersfoort.’ Klinkt als een droom, toch? Nou, wel eentje waar je zelf flink de handen voor uit de mouwen moet steken. Makelaar Arne Hopstaken omschrijft het als een ‘niet-alledaagse situatie’. Govaert Makelaardij heeft een soort twee-in-een-deal: koop je het huis […]

‘Een lichte en ruime bovenwoning op een supercentrale locatie, midden in het historische stadscentrum van Amersfoort.’ Klinkt als een droom, toch? Nou, wel eentje waar je zelf flink de handen voor uit de mouwen moet steken.

Makelaar Arne Hopstaken omschrijft het als een ‘niet-alledaagse situatie’. Govaert Makelaardij heeft een soort twee-in-een-deal: koop je het huis aan Langestraat 135B, dan wordt het pand aan Muurhuizen 86 je ook aangeboden. De woningen staan op twee verschillende kavels, maar hebben aan de achterkant een open verbinding met elkaar. Ben je geïnteresseerd in deze combideal, dan heb je twee rechterhanden nodig en een flinke smak geld op je bankrekening (650.000 euro, om precies te zijn).

Lees verder onder de foto >

Muurhuizen 86

Let’s talk numbers

Is een combinatie van de twee huizen je nét wat te gortig, dan kun je ook alleen de woning aan de Langestraat kopen. Hiervan is de vraagprijs 490.000 euro. Handyman is dan je onderbuurman. Deze woning stond al eerder te koop: in het voorjaar van 2023 voor 575.000 euro en tijdens de zomer van 2023 voor 525.000 euro. Afgelopen december werd de vraagprijs opnieuw verlaagd: ditmaal naar 490.000 euro en in combinatie met het pand aan de Muurhuizen.

De verbouwing

Oké, beide locaties zitten op een topplek: om de hoek bij het bubbelende frituurvet van Van Gogh en op selfie-afstand van de Sint-Joriskerk. Maar je moet er op z’n zachtst gezegd wel doorheen kunnen kijken. Makelaar Arne schetst het plaatje voor je: “Absoluut, je moet die Langestraat volop verbouwen. Maar het leuke is: je hebt er een tuin bij. Maak een buitentrap en je loopt zo naar het pand aan de Muurhuizen. Hier kun je dan bijvoorbeeld een werk- of hobbyruimte van maken.” Goed om te weten: Muurhuizen 86 heeft een woonbestemming, maar je moet er nog wel een woonvergunning voor aanvragen.

Dit krijg je ervoor terug

Stel, je gaat het avontuur van de twee woningen aan, dan krijg je daar bij elkaar opgeteld 201 vierkante meter aan klus… eh, woonoppervlak voor terug. Bovendien kun je met je woning aan de Langestraat opscheppen op feestjes: het is een gemeentelijk monument. Daarnaast heb je een lappie grond bij de woningen die je kunt omtoveren tot een stadstuin.

De plaatjes

Oké, genoeg gekletst. Benieuwd hoe het eruit ziet? Neem hier een kijkje:

Authentieke voorgevel

Muurhuizen 86

Likje verf en klaar

Muurhuizen 86

Stadstuin-to-be

Balkonnetje erbij

Langestraat 135B

Entree van de Langestraat

Lekker naar de winkelstraat loeren

Langestraat 135B

Zou er plek zijn voor een kookeiland?

De badkamer

Langestraat 135B

De zolder

Bekijk hier de volledige advertenties

Benieuwd naar alle info en foto’s? Klik hier voor het huis aan de Muurhuizen en hier voor die aan de Langestraat. En laat ons het weten als jij de dappere koper bent, goed?

Meer over wonen: