De medeoprichter en Chief Investment Officer van het digitale vermogensbeheerbedrijf BlockTower Capital heeft gezegd dat de omstandigheden gunstig lijken voor crypto om op middellange termijn hoger te blijven trenden. Ari Paul zei op het mediaplatform X dat hoewel hij niet zeker is hoe de macrokant zich zal ontwikkelen in de komende drie maanden, hij opmerkt dat crypto-specifieke indicatoren gunstig lijken voor de digitale activamarkt.

De uitvoerend directeur van BlockTower Capital benadrukte dat crypto momenteel geen tekenen vertoont van verhoogde hype en speculatie, wat suggereert dat de markten in een positie zijn voor een bullish voortzetting. Hij gaf het volgende aan:

“Aan de ‘idiosyncratische’ kant van crypto zien we zeer lage hefboomniveaus, neutraal sentiment en gezonde marktpositionering.

Ik denk dat het vergelijken van het patroon van de ETF-goedkeuring met eerdere gebeurtenissen zoals de futures-vermelding van 2017 slechte analogieën zijn; al die vergelijkbare gebeurtenissen deden zich veel later voor in de bull-cyclus in de context van veel grotere bullish hefboomwerking en hype. Naar mijn mening zitten we in een bull-trend op middellange termijn, prijzen waarschijnlijk hoger over zes maanden.”

Kijkend naar de basis-economische kant van crypto zei Paul dat de vraag van institutionele beleggers en nieuwe gebruikers meer dan genoeg is om het aanbod dat de markten binnenkomt op te slokken.

“We bevinden ons momenteel in een marktdynamiek van langzame institutionele adoptie en het aan boord brengen van nieuwe gebruikers. Er zijn ook dagelijkse uitstroom van mining, uitwisselingskosten, hacks, etc.

Alle ‘overhangs’ waarvan ik op de hoogte ben voor BTC en ETH zijn vrij licht (zoals Celsius ETH-holdings die worden geliquideerd). Ik denk dat de vraag zeer waarschijnlijk blijft overweldigen met vergelijkbare dynamieken als de afgelopen 12 maanden. Iets als Solana is mogelijk lastiger gezien de hoeveelheid FTX-estate die moet worden geliquideerd.”

Volgens Paul volgt crypto momenteel een bullmarktcyclus die typisch wordt waargenomen in aandelen en obligaties, omdat hij denkt dat insiders en instellingen digitale activa opstapelen voordat ze de grote stijging veroorzaken.

“Ik zou zeggen: bull-cycli volgen een gemeenschappelijk patroon dat begint met insider-aankopen, dan institutioneel, dan retail. Ik denk dat we in een vroeg-mid institutioneel stadium zitten op basis van geldstromen en adoptiemeters. De 4e inning van een negen-inning bull-cyclus. Dus tenzij we een ‘schok’ krijgen, verwacht ik dat we door de volgende vijf innings van een bull-cyclus gaan.”

Paul zei ook dat crypto niet per se een nieuwe katalysator nodig heeft om hoger te blijven bewegen, en zei dat de heersende uptrend genoeg is om meer rally’s aan te wakkeren.

“Vanuit een technisch analyseperspectief zitten we in een bull-trend op middellange termijn, dus er zijn geen katalysatoren nodig als ik de huidige dynamiek goed inschat.

Een beetje zoals zwaartekracht in de formulering van Einstein – zonder kracht is de natuurlijke weg voor objecten om een gebogen ruimtetijd te volgen. In markten, als je in een bull-trend of bear-trend zit, dan is zonder katalysatoren de beste gok dat de trend minstens de volgende incrementele tijdsperiode zal voortduren.”

Het bericht Hogere prijzen voor crypto terwijl institutioneel geld binnenstroomt, aldus analist verscheen eerst op CryptoBenelux.