Heb je weleens van buurtkastjes gehoord? Dat is een kast die vaak gevuld is met gratis eten en drinken voor mensen die dat nodig hebben. Je vindt ze inmiddels ook in Bergen op Zoom. Buurtkastjes zijn bedoeld om mensen met een kleine portemonnee te helpen én voedselverspilling tegen te gaan. Voedingsmiddelen die je zelf niet […]

Heb je weleens van buurtkastjes gehoord? Dat is een kast die vaak gevuld is met gratis eten en drinken voor mensen die dat nodig hebben. Je vindt ze inmiddels ook in Bergen op Zoom.

Buurtkastjes zijn bedoeld om mensen met een kleine portemonnee te helpen én voedselverspilling tegen te gaan. Voedingsmiddelen die je zelf niet gebruikt maar die nog wel goed zijn, kun je dan in een buurtkastje zetten. Iemand anders kan het zo gratis meenemen. Heb jij bijvoorbeeld nog een pak macaroni in je voorraadkast staan?

Buurtkastjes in Bergen op Zoom

Buurtkastjes duiken steeds vaker op. Volgens Stichting SoGoed, initiatiefnemer van de buurtkastjes, gaat het aantal kastjes in heel Nederland al richting de driehonderd. Benieuwd waar je ze vindt in Bergen op Zoom? Via Google Maps zoek je ze heel makkelijk op een kaartje. In Bergen op Zoom staat er één: het deelhuisje aan de Pr. Marijkestraat 1.

De vrouw erachter is Annemarie de Jong. Ze stopt van alles in het huisje. Van eten tot vloerbedekking en een koelkast. Wij bekroonden haar al een keer tot kerstengel, van de burgemeester kreeg ze dit jaar een pluim. Je kunt hier de Facebookpagina van dit deelkastje bekijken.

Wil je zelf een buurtkastje bestellen of een donatie doen aan de stichting? Dan kan dat via deze pagina. Mis je nog buurtkastjes in dit overzicht? Mail ze naar bergenopzoom@indebuurt.nl, dan zetten wij ze erbij.

We zochten nog veel meer voor je uit…