Midden in de Amersfoortse wijk Soesterkwartier vind je de Emmaüskerk. Dit karakteristieke gebouw stamt uit 1929 en heeft dus al behoorlijk wat doorstaan. Verschillende maatschappelijke organisaties willen samen deze kerk weer tot een levendige (ontmoetings)plek voor de buurt maken. Daarvoor ligt er nu een mooi plan: het Hart van Soesterkwartier. En dat is ook goed […]

Midden in de Amersfoortse wijk Soesterkwartier vind je de Emmaüskerk. Dit karakteristieke gebouw stamt uit 1929 en heeft dus al behoorlijk wat doorstaan. Verschillende maatschappelijke organisaties willen samen deze kerk weer tot een levendige (ontmoetings)plek voor de buurt maken.

Daarvoor ligt er nu een mooi plan: het Hart van Soesterkwartier. En dat is ook goed nieuws voor woningzoekenden!

Betaalbare nieuwbouwappartementen

Het Hart van Soesterkwartier krijgt straks verschillende functies. Wonen is daar een van. Het plan is om aan de beide zijden van de Emmaüskerk een nieuwe vleugel te maken. Op de eerste en tweede verdieping van deze nieuwbouw komen appartementen; een mix van sociale huur en huur via de vrije sector. Deze betaalbare tweekamerappartementen zijn gemiddeld circa 50 vierkante meter en krijgen een eigen ingang.

De Emmaüskerk zelf wordt gerenoveerd en gemoderniseerd. Natuurlijk blijft de look van dit prachtige iconische gebouw behouden.

Lees verder onder de foto >

Een plek om thuis te komen | Foto: Hart van Soesterkwartier

Kerk, kinderopvang én buurthuiskamer

De begane grond wordt een plek voor organisaties met een maatschappelijk karakter, zoals de Emmaüskerk en Keistadkerk, de buurthuiskamer van Bij Bosshardt en het Diaconaal Steunpunt. Ook komt er kinderopvang van Bzzzonder. Een aantal ruimtes wordt beschikbaar gesteld voor wijkinitiatieven. En je vindt er straks kleinschalige horeca; een fijne plek voor gezellige ontmoetingen.

Écht het nieuwe kloppend hart van het Soesterkwartier dus! Een plek waar je, ondanks de verschillen in deze prachtige wijk, de gezamenlijke missie voelt. Een plek om even stil te zijn, geloof te beleven, te ontspannen, te groeien, te leren of mooie dingen met elkaar te organiseren. Oftewel: een plek om thuis te komen.

Lees verder onder de foto >

In het nieuwe gebouw komt ook kinderopvang van Bzzzonder | Foto: Hart van Soesterkwartier

Interesse? Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van het Hart van Soesterkwartier? Of heb je specifiek interesse in een appartement of de kinderopvang? Schrijf je dan in via de website.