Kroonluchters, schapenvachtjes en een beeldentuin: de woning aan de Potterstraat 28 lijkt wel een paleis. Ook de locatie in de binnenstad is top. Toch staat dit appartement al langer dan een half jaar op Funda én is het behoorlijk in prijs gezakt. Waarom? Laten we eens binnenkijken. De hal belooft veel goeds. Een eikenhouten vloer […]
Het appartement aan de Potterstraat 28 kost tientallen duizenden euro’s minder dan eerst. | Foto: Funda

Kroonluchters, schapenvachtjes en een beeldentuin: de woning aan de Potterstraat 28 lijkt wel een paleis. Ook de locatie in de binnenstad is top. Toch staat dit appartement al langer dan een half jaar op Funda én is het behoorlijk in prijs gezakt. Waarom? Laten we eens binnenkijken.

De hal belooft veel goeds. Een eikenhouten vloer leidt de weg naar de slaapkamers, badkamer en woonkamer die schuilgaan achter antieke deuren. Onderweg bewonder je spiegels en kunstwerken in gouden lijsten. Dat is nog eens binnenkomen.

Tekst gaat verder onder de foto >

Een royale hal brengt je naar de slaapkamers en woonkamer. | Foto: Funda

Kroonluchters en vachtjes

Via een antieke deur met glas-in-lood betreed je de woonkamer. Het valt direct op: over elk detail is nagedacht. Springerige kroonluchters hangen in iedere hoek. Harde en zachte kleuren vormen een harmonieus geheel. Enorme kunstwerken, dierenvachten en plantenpotten op hoge poten geven een luxe uitstraling.

Tekst gaat verder onder de foto >

In de woonkamer is over elk detail nagedacht. | Foto: Funda

Gigantische tuin

Ja, het appartement heeft een uitgesproken stijl. Valt die misschien niet in de smaak bij Bergse huizenjagers? Eén ding is zeker: van de tuin achter deze woning wordt iedereen blij. Die is maar liefst 60 vierkante meter groot en is overladen met zitjes en kunstwerken.

Tekst gaat verder onder de foto >

Via openslaande deuren kom je uit bij de gigantische tuin. | Foto: Funda

Laminaatvloertje

Waar zit dan de crux? Afgaand op de foto’s, zou de tweede slaapkamer er iets mee te maken kunnen hebben. Terwijl er door bijna heel het appartement een eikenhouten vloer ligt, stap je in deze kamer op grijs laminaat. Ook de paxkast, zonnebank en leren bank vormen een contrast met de rest van dit designappartement. Wellicht vinden Bergenaren dit een puntje van kritiek. Voor die vraagprijs.

Tekst gaat verder onder de foto >

In de tweede slaapkamer ligt geen eikenhouten vloer maar laminaat. | Foto: Funda

Let’s talk numbers

En dan de vraagprijs. Oorspronkelijk bedroeg die 565.000 euro. Inmiddels is daar 66.000 euro van af. Nu zou je deze luxe woning dus voor 499.000 euro op de kop kunnen tikken. Wat krijg je daarvoor terug? Een appartement van 115 vierkante meter met twee slaapkamers, één badkamer en apart toilet, en een enorme achtertuin.

Je betaalt voor dit stulpje omgerekend 4.339 euro per vierkante meter. Al is de woning in prijs verlaagd, dat is nog steeds een stuk meer dan het gemiddelde van 3.148 euro per vierkante meter in het centrum.

De plaatjes

Benieuwd hoe het eruit ziet? Neem hier een kijkje:

Vraagprijs
(op 31 maart 2023)
€ 565.000 k.k.

 • Straat
  Potterstraat 28

 • Bouwjaar
  1905

 • Woonoppervlakte
  115 m2

 • Kamers
  3 kamers

 • Tuin
  Aanwezig

Foto’s en informatie via Funda

Meer wonen: