Vandaag viert Vitalik Buterin, de oprichter van Ethereum (ETH) en een van de bekendste mensen in crypto, zijn dertigste verjaardag.

In 2011 raakte Buterin al betrokken in de wereld van crypto, toen richtte hij namelijk het Bitcoin Magazine op. In 2013, toen hij nog maar 19 jaar oud was, startte hij al met de ontwikkeling van het Ethereum netwerk.

Buterin is ongetwijfeld een uniek en bijzonder persoon binnen de wereld van crypto. Maar wat geef je zo’n speciaal iemand nou cadeau? Zeker als je je herinnert dat Buterin ooit een cadeau van $6 miljard aan shiba inu (SHIB) tokens vernietigde.

Ethereum oprichter vernietigde $6 miljard aan SHIB

In 2021 ‘burnde’ Buterin $6 miljard aan SHIB tokens die het team van SHIB naar hem had gestuurd als publiciteitsstunt. Buterin wilde hier echter niks van weten.

Hij zei destijds dat hij “niet in het middelpunt van de aandacht wil staan”. Ook wilde hij niet zoveel macht hebben over het memecoin project. Hij besloot daarom de tokens naar een onbereikbaar adres te sturen en ze voor altijd uit de circulatie te halen. Daar waren SHIB fans blij mee want het zorgde voor een flinke prijsstijging.

Een andere reden was dat Buterin allesbehalve fan is van tokens zonder toepassingen. Hoewel SHIB inmiddels aan de weg timmert om een gerespecteerd crypto project te zijn, was het in 2021 nog een simpele ‘hondenmunt’ zonder enkele toepassing. Met het vernietigen van de grote hoeveelheid SHIB tokens stuurde Buterin een krachtig signaal naar de crypto wereld.

Vitalik Buterin heeft een goed hart

Buterin houdt dus helaas niet zo van cadeautjes. Wel trakteert hij graag! Toen hij de lading SHIB tokens ontving, vernietigde hij namelijk niet alle munten. $1 miljard aan tokens doneerde hij aan het India Covid-Crypto Relief Fund. In mei 2021, op de piek van de bullrun, werd India getroffen door een Covid piek. De problemen waren immens en Buterin besloot maar liefst $1 miljard te doneren.

Ook doneerde Buterin door de jaren heen miljoenen dollars aan wetenschappelijke onderzoeken. Zo doneerde hij onder andere aan anti-verouderingsonderzoek, machine learning onderzoek en sociale projecten in Toronto. 

Dat Buterin niet graag cadeautjes ontvangt mag duidelijk zijn. Hij trakteert liever en ziet de wereld graag een betere plek worden, zij het via crypto of via wetenschappelijke onderzoeken. Wil je Buterin toch bedanken voor zijn inzet en hem een klein cadeautje sturen? Hieronder is zijn Ethereum adres. Of hij het verschil zal opmerken is nog maar de vraag. Er staat namelijk nog meer dan $560 miljoen aan crypto op.

https://etherscan.io/address/0x220866B1A2219f40e72f5c628B65D54268cA3A9D#internaltx

Het bericht Ethereum oprichter is jarig, sloeg eerder cadeau van $6 miljard af verscheen eerst op Crypto Insiders.