Een multinationaal vermogensbeheerbedrijf heeft naar verluidt de eerste aanvraag ingediend voor een spot Bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF) in Hongkong.

Harvest Fund Management heeft een aanvraag ingediend bij de Securities and Futures Commission (SFC) van Hongkong, volgens een recent rapport van het Chinese mediakanaal Tencent News.

Tencent meldt ook dat de toezichthouder hoopt het goedkeuringsproces te versnellen en de ETF binnen enkele maanden op de Hongkongse effectenbeurs genoteerd te hebben.

De SFC heeft in december de vereisten voor spot crypto-ETF’s gepubliceerd.

Volgens het rapport is de SFC geneigd het voorbeeld van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) te volgen en meerdere Bitcoin ETF’s tegelijk goed te keuren. Echter, de toezichthouder van Hongkong heeft nog geen aanvragen voor een BTC ETF van andere instellingen ontvangen.

De ontwikkeling in Hongkong heeft zich gemanifesteerd na de recente goedkeuring van spot Bitcoin ETF’s in de VS.

Op 10 januari heeft de SEC alle 11 spot BTC ETF’s die in overweging waren, goedgekeurd. Aanvragers hebben maandenlang met de toezichthouder samengewerkt om hun voorstellen te verfijnen.

De SEC keurde de lancering van de eerste Bitcoin futures ETF’s van het land in oktober 2021 goed, maar had tot de reeks goedkeuringen eerder deze maand alle eerdere aanvragen voor spot Bitcoin ETF’s afgewezen.

Het bericht Eerste spot Bitcoin ETF aanvraag ingediend in Hongkong verscheen eerst op CryptoBenelux.