Heb je ‘m al gespot, de tentoonstelling House of Henri in de etalages van het Huis van Delft, naast het station? Zo niet: neem dan zeker even een kijkje voordat-ie verdwenen is. Je hebt tot en met zondag 18 februari de tijd om hier de wondere wereld van Henri Baudet te ontdekken. Prof. Dr. Henri […]

The post Deze toffe, gratis expo vol alledaagse producten wil je niet missen appeared first on indebuurt Delft.

Heb je ‘m al gespot, de tentoonstelling House of Henri in de etalages van het Huis van Delft, naast het station? Zo niet: neem dan zeker even een kijkje voordat-ie verdwenen is. Je hebt tot en met zondag 18 februari de tijd om hier de wondere wereld van Henri Baudet te ontdekken.

Prof. Dr. Henri Baudet was van 1965 tot 1987 buitengewoon hoogleraar Geschiedenis van Mens-Product Relaties aan de faculteit Industrieel Ontwerpen. Gewoon hier, in Delft. Hij gebruikte concepten en theorieën uit de sociale wetenschappen om uiterlijke veranderingen van (industrieel vervaardigde) consumentenproducten te verklaren. Ook stond hij bekend om zijn scherpe oog voor eigenzinnige voorwerpen en tijdloze schatten. En hij verzamelde vanaf 1940 een indrukwekkende collectie bij elkaar van maar liefst 12.00 van dit soort producten.

Tijdelijke verblijfplaats voor Henri Baudet

Nu kun je een deel van zijn collectie ontdekken door de ogen van studenten van de minor Spaces of Display aan de TU Delft. Zij hebben voor en met het Science Centre Delft de afgelopen vijf maanden hard gewerkt aan het ontwerpen van een tentoonstelling over de designobjecten uit de Henri Baudet Collectie. De minorstudenten stellen zich het Huis van Delft voor als een tijdelijke verblijfplaats voor Henri Baudet.

Lees verder onder de foto >

Tentoonstelling Henri Baudet Collectie TU Delft
De studenten aan het werk | Foto: TU Delft Science Centre

Alledaagse producten

De tentoonstelling vol alledaagse producten brengt Baudets collectie weer tot leven, door een kleurrijke weergave van het huiselijke leven te creëren. De zes ramen bieden een fascinerende reis door zes verschillende kamers, geïnspireerd door de uitgebreide collectie huishoudelijke voorwerpen van Henri Baudet. Als extra hoogtepunt is in de tentoonstelling werk van de minorstudenten zélf te zien: gedetailleerde maquettes op schaal 1:33.

Nieuwsgierig naar het resultaat? Ga dan snel langs bij Houttuinen 8, Delft Marketing, in het Huis van Delft. De tentoonstelling House of Henri is nog te zien tot en met zondag 18 februari 2024.

The post Deze toffe, gratis expo vol alledaagse producten wil je niet missen appeared first on indebuurt Delft.