Bitcoin (BTC) heeft het minder zwaar dan een week geleden. De gigantische verkoopdruk is afgekoeld en dat betekent dat de koers van de koning der crypto vandaag groengekleurd is. Over de afgelopen 24 uur staat bitcoin meer dan 3% in de plus en een aantal altcoins schiet werkelijk omhoog.

Blik op de crypto markt

De totale marktkapitalisatie, de waarde van alle cryptocurrencies bij elkaar, is met 3,5% gestegen naar $1,75 biljoen in de afgelopen 24 uur. Het handelsvolume is $71,8 miljard, wat een forse stijging is ten opzichte van gisteren.

Bitcoin is momenteel te koop voor een prijs van €40.160 op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo. Over de afgelopen 24 uur is dat een mooi stijging van 2,28%. Op de in Dubai gesitueerde exchange Bybit powered by SATOS komt de prijs daarmee uit op $43.470.

Ethereum (ETH) weer vandaag netjes aan te hakken bij de stijging van BTC. Ook de koers van de op-een-na-grootste cryptocurrency staat momenteel 3,2% in de plus.

De hardste stijgers, waaronder Bittensor

Bittensor (TAO), Sei (SEI) en Render (RNDR) zijn de drie hardst gestegen cryptocurrencies uit de top 50. In de afgelopen 24 uur zijn de drie flink in waarde toegenomen:

  • Bittensor is met een astronomische 31,6% gestegen tot $463,79
  • Sei is met 12,4% gestegen tot $0,74
  • Render is met 11,2% gestegen tot $4,60

Vooral Bittensor valt uiteraard op in dit lijstje. Een stijging van meer dan 30% is uitzonderlijk. Als we uitzoomen ziet het er voor Bittensor nog beter uit. Het is over de afgelopen 7 dagen namelijk met 86% gestegen. Een serieuze prestatie.

De hardste dalers, waaronder Monero

Injective (INJ), Monero (XMR) en Internet Computer (ICP)  zijn de hardst gedaalde tokens uit de top 50. In de afgelopen 24 uur daalden zij met respectievelijk 4,5%, 3,0% en 2,9%

Dit zijn allerdrie niet echt harde dalingen en als we kijken naar de prestaties over de afgelopen week ziet het plaatje er nog beter uit voor de drie altcoins. Allemaal staan ze namelijk met dubbele cijfers in het groen over de afgelopen 7 dagen.

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Dat is gelijk aan ongeveer 19,72 ADA of 18,96 XRP! 

Maak via deze link een account aan bij Bitvavo en ontvang 10 euro gratis, én handel de eerste 10.000 euro zonder transactiekosten.

Het belangrijkste crypto nieuws van de afgelopen dag

Vandaag werd bekend dat Visa een grote nieuwe stap in de wereld van crypto heeft gemaakt. Met een partner, Transak, wordt het namelijk mogelijk voor klanten van de betaalreus in maar liefst 145 verschillende landen, waaronder Nederland, om crypto direct op betaalkaarten op te nemen. Op deze manier wordt het mogelijk om bij 130 miljoen winkels over de hele wereld met crypto te betalen. Een enorme stap voor Visa, en voor de hele crypto industrie.

Het bericht Crypto update: TAO gaat als een raket, bitcoin in het groen verscheen eerst op Crypto Insiders.