Crypto-leenplatform Genesis, onderdeel van de Digital Currency Group (DCG), kondigde al eerder aan dat zijn handelsdiensten stopt. Het bedrijf is failliet verklaard nadat het in de problemen kwam na het instorten van de crypto exchange FTX. Nu heeft Genesis ervoor gekozen om een rechtszaak te schikken met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Schikking betreft meerdere miljoenen

Naar aanleiding van een recente rechtszaak heeft Genesis een schikking getroffen met de SEC. Het gaat om een miljoenenbedrag van maar liefst 21 miljoen dollar om aan de schikking te voldoen. De schikking heeft betrekking op de beschuldigingen dat Genesis de effectenwetten heeft geschonden via zijn Gemini Earn-programma.

“Samengevat bepaalt de schikkingsovereenkomst dat de SEC een toegestane, algemene concurrente vordering op GGC zal ontvangen voor een bedrag van 21 miljoen dollar (De door SEC toegestane claim) ter volledige voldoening van de civiele actie claim tegen GGC beweerd.”

Crypto investeerders wachten op geld

In december 2023 kondigde Genesis via X aan dat gebruikers konden stemmen op hun herstructureringsplan. Hierin stond bijvoorbeeld hoeveel geld gebruikers konden terugkrijgen die ze op het platform hadden staan. Dit moest voor 10 januari 2024 gebeuren om te stemmen om het plan te accepteren of af te wijzen.

Gebruikers wachten namelijk al geruime tijd op een teruggave van hun geld. Echter stond in het plan dat slechts 61% van de waarde van hun crypto terug zou krijgen van de datum waarop er faillissement is aangevraagd. Veel gebruikers hadden dit opgemerkt en reageerden, zacht uitgedrukt, teleurgesteld.

Discussie over de opgenomen 282 miljoen dollar

Ondertussen is er nog een discussie over de vraag of Gemini, een cryptocurrency exchange uit New York, een aanzienlijk bedrag had opgenomen voordat het Genesis instortte. Naar verluidt zou het gaan om 282 miljoen dollar dat werd opgenomen enkele maanden voordat het failliet ging.

De twee personen die deze informatie hadden verstrekt, beweren ook dat Genesis dit geld heeft gebruikt om een reserve aan te leggen. Dit was bedoeld om Gemini Earn-klanten te garanderen om onmiddellijke aflossingen mogelijk te maken.

Gemini was het hier niet mee eens en reageerde alsvolgt:

“In de voorwaarden van de Gemini Earn-programma stond Gemini toe een ‘liquiditeitsreserve’ aan te leggen t.b.v. Earn-gebruikers door een deel van het geld dat zij in het Earn-programma hadden gestort, achter te houden. Te midden van de brede marktturbulentie in de zomer van 2022 hebben we besloten de liquiditeitsreserve te verhogen.”

Win crypto met de gratis crypto-quiz

Crypto Insiders organiseert een crypto-quiz over januari. De quiz start vandaag, 2 februari, om 13:00. Win 4 miljoen Shiba Inu, 30 XRP of een van de andere prijzen. Volg ons op Instagram en doe vanaf 13:00 mee met de crypto quiz!

Meedoen

Het bericht Crypto platform Genesis krijgt nieuwe klap, moet miljoenen betalen verscheen eerst op Crypto Insiders.