Goedemorgen Crypto Insiders, in dit artikel brengen we je een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen op de crypto markt van de afgelopen nacht.

Zo ben je snel op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen. Gedurende de dag kun je uitgebreidere artikelen op Crypto Insiders verwachten over deze onderwerpen.

Failliete crypto exchange FTX dient motie in om megabedrag te verkopen

De failliete crypto exchange FTX, nu onder leiding van John Ray III, heeft een motie ingediend om aandelen te verkopen. Het betreft aandelen van Anthropic, een AI-startup waar voormalig CEO Sam Bankman-Fried een half miljard in investeerde. Dat leverde FTX een aandeel van 7,84% op. 

Die investering bleek later zeer succesvol. Momenteel zijn de aandelen $1,4 miljard waard. Daar kan ex-CEO Bankman-Fried tot zijn spijt niet meer van genieten. Hij ziet een maximum van 110 jaar celstraf tegemoet, voor zijn aandeel in het instorten van FTX. Het faillissement zorgde voor een schokgolf, die later ook crypto bedrijven als Genesis en Celsius de kop kostte.

Ook de failliete exchange Genesis wil aandelen verkopen

De failliete crypto exchange Genesis wil eveneens aandelen verkopen om schuldeisers terug te betalen. Het bedrijf, een van de grootsten op het gebied van crypto-leningen en tevens een groot handelsplatform, ging in januari vorig jaar failliet. Het bedrijf heeft een motie ingediend om Grayscale ETF aandelen, ter waarde van $1,4 miljard, te verkopen.

Daarnaast probeert het bedrijf ook wettelijk aanspraak te maken op 31 miljoen aandelen, ter waarde van $1,2 miljard. De aandelen werden aan bedrijfspartner Gemini beloofd, maar nooit overgemaakt. Sindsdien is er een juridische strijd aan de gang om te beslissen wie de rechtmatige eigenaar is. Het bedrag kan van aanzienlijk belang zijn voor het terugbetalen van schuldeisers.

SEC commissaris Hester ‘crypto mom’ Peirce verbaasd over

Commissaris Hester Peirce, ook bekend als “Crypto Mom” in de crypto gemeenschap, is het niet eens met de Securities and Exchange Commission (SEC) waar zij werkzaam is. Het overheidsorgaan heeft een petitie om een belangrijke regel aan te passen, in de wind geslagen.

De zwijgregel, ingesteld in 1972, vereist van verdachten dat ze aanklachten die door de SEC tegen hen zijn ingediend, niet ontkennen. Dat belemmert het publiek om er een juist oordeel over te geven. Peirce vindt dat dit de regelgevende integriteit ondermijnt en het Eerste Amendement schaadt. Verdachten zijn namelijk niet vrij om beschuldigingen publiekelijk te betwisten na een schikking.

Het bericht Crypto ontbijt: exchanges dumpen miljarden, SEC krijgt kritiek verscheen eerst op Crypto Insiders.