De bekende cryptoanalist Rekt Capital heeft via X zijn visie gedeeld over de komende weken voor de bitcoin (BTC) koers. Volgens hem hebben bitcoin handelaren nog ongeveer twee weken om ‘met korting’ bitcoin te kopen. Hij baseert dit op de ontwikkelingen van de bitcoin koers in voorgaande cycli.

Wat kunnen we de komende weken verwachten

Over ongeveer 77 dagen vindt de vierjaarlijkse bitcoin halving plaats. Vanaf dit moment worden de beloningen voor miners gehalveerd. Historisch gezien is deze gebeurtenis een katalysator voor de bitcoin bullmarkt. 

Maar in de periode voor de halving is het zeker niet saai normaal gesproken. Rekt Capital deelt de maanden voor de halving op in drie belangrijke momenten: de pre-halving periode, de pre-halving rally en de pre-halving correctie.

Ongeveer 60 dagen voor de halving vindt normaal gesproken de pre-halving rally plaats. Op basis van historische data heeft deze nog niet plaatsgevonden. De grote vraag is of we die dip al hebben gehad. 

In januari daalde de BTC koers namelijk al met 18 procent. Rekt Capital acht de kans mogelijk dat dit de dip was die we normaal voor de pre-halving rally krijgen. Maar hij denkt dat er nog twee weken zijn waarin de BTC koers nogmaals een correctie kan maken. Mocht dit gebeuren zou dat een unieke koopkans zijn voor handelaren.

“Elke correctie tijdens deze periode is waarschijnlijk een van de laatste koopkansen voor BTC met ‘korting’ in de pre-halving periode,”

De BTC rally

Aldus Rekt Capital. Na deze dip, die dus misschien al achter de rug is, zien we normaal gesproken een rally. Deze kunnen we dus ongeveer 60 dagen voor de halving verwachten, over ruim twee weken dus. Deze rally heeft alles te maken met de opbouwende hype omtrent de halving.

Drie weken voor de halving vond in het verleden een ‘sell-the-news’ gebeurtenis plaats: de pre-halving correctie. In 2020 was deze correctie 20 procent. Na de halving is het historisch gezien allemaal iets minder spannend. Rekt Capital noemt dit een multi-maand accumulatie die tot wel vijf maanden kan duren.

“Veel investeerders geven op in deze fase vanwege de verveling, het ongeduld en de teleurstelling vanwege het gebrek aan resultaten van hun BTC investeringen vlak na de halving.”

Maar deze fase is ironisch genoeg het domste moment om uit te stappen. Na de langdurige accumulatieperiode start namelijk de parabolische bitcoin opmars.

Het bericht Crypto analist: Laatste kans om goedkoop bitcoin te kopen verscheen eerst op Crypto Insiders.