Romantische zielen opgelet, want Valentijnsdag komt dichterbij. In dit artikel vind je Amsterdamse valentijntips om jouw (toekomstige) geliefde een onvergetelijke dag te bezorgen. Want: ‘Rozen zijn rood, koffie is zwart, met deze tips verover jij ieders hart.’

Romantische zielen opgelet, want Valentijnsdag komt dichterbij. In dit artikel vind je Amsterdamse valentijntips om jouw (toekomstige) geliefde een onvergetelijke dag te bezorgen. Want: ‘Rozen zijn rood, koffie is zwart, met deze tips verover jij ieders hart.’

Een goed begin…

Vergeet het ontbijt op bed, want niemand wil kruimels en sinaasappelsapvlekken in het beddengoed. Neem je date mee naar een van de vele leuke ontbijtzaken in Amsterdam. Een stevig ontbijtje is een goede start van de dag, want een goed begin is het halve werk…

Ontbijten Amsterdam
Foto: indebuurt

Even de benen strekken

Na zo’n lekker ontbijtje is het tijd om de benen te strekken. Loop (hand in hand) een rondje door het Amsterdamse Bos of fiets naar het Moco Museum voor een snufje cultuur. Ben je niet zo van de musea, dan kun je natuurlijk ook naar de Gerard Doustraat of de Hallen en slenter daar samen rond.

Gerard Doustraat de Pijp Amsterdam
Foto: indebuurt

Picknick in het park

Schijnt de zon? Dan is een winterse picknick in het Vondelpark een goede manier om dichter bij elkaar te komen. Is het niet door de gesprekken, dan is het wel om elkaar warm te houden op deze frisse februaridag.

Vul een mand vol met lekkers van een Amsterdamse bakker, kaaswinkel en chocolatier. Vergeet niet een dik kleed mee te nemen en een thermoskan warme chocolademelk. Uiteraard zijn er ook nog andere plekken waar je kan picknicken.

Valt de regen met bakken uit de lucht? Dan kun je in Amsterdam op veel plekken binnen terecht voor een lekkere lunch.

Embed niet geladen. Accepteer eventueel de cookies om deze te kunnen zien. Cookie-instellingen

Gezellig binnen

Heb je geen zin om tussen andere stelletjes te zitten, maak het dan thuis gezellig. Speel een spelletje zoals een Amsterdamse versie van Wie Is Het? Of een gepersonaliseerde versie van 30 seconds. Wil je het wat spannender maken, ga dan voor truth or dare. Doe de open haard aan (of zet een haardvuurvideo op Netflix op) en jullie gaan nergens meer naartoe!

Haal van te voren wel wat lekkers van een Amsterdamse delicatessenzaak en slijterij in huis, want het zou zonde zijn als je tóch nog naar buiten moet…

spelletjescafés amsterdam
Foto: Gollem aan het water

Nachtje weg in eigen stad

Wil je echt uitpakken, boek dan een nachtje weg in eigen stad. Amsterdam heeft leuke hotels, Airbnb’s en B&B’s, dus voor welke locatie ga jij?

Ook handig om te weten: als je in de stad waar je ingeschreven staat een overnachting boekt, hoef je geen toeristenbelasting te betalen. Kan je voor dat bedrag een mooie roos kopen bij een Amsterdamse bloemist voor op het hoofdkussen!

4 x bij dit tuincentrum in Amsterdam scoor je mooie planten en bloemen


  • Winkelen


Bij een tuincentrum in Amsterdam scoor je alles van mooie planten tot mooie kussentjes voor je…

Tuincentrum Osdorp

Meer lezen: