Word jij ook zo blij van post? Voor liefhebbers van Vastenavend is er extra goed nieuws: binnenkort ligt je favoriete naslagwerk weer op de mat. Vanaf vrijdag 2 februari wordt de Vastenavendkrant bezorgd in Bergen op Zoom. “We hebben dit jaar een extra dikke editie”, aldus Stichting Vastenavend. “Maar liefst 56 pagina’s vol met leutige, […]

Word jij ook zo blij van post? Voor liefhebbers van Vastenavend is er extra goed nieuws: binnenkort ligt je favoriete naslagwerk weer op de mat. Vanaf vrijdag 2 februari wordt de Vastenavendkrant bezorgd in Bergen op Zoom.

“We hebben dit jaar een extra dikke editie”, aldus Stichting Vastenavend. “Maar liefst 56 pagina’s vol met leutige, informatieve en mooie artikelen. Ook staan er nog nooit eerder vertoonde foto’s in.”

Dit staat erin

In de vastenavendkrant van 2024 staan onder andere de proclamaties van Prins Wannes d’n Derde en de Grootste Boer. Daarnaast vind je er alles over het programma, de deelnemers van de optocht maar ook allerlei weetjes. Wist je bijvoorbeeld dat de Bergse Lientje Hagenaars ‘s werelds eerste vrouwelijke piloot was? Ook aan de krabbekes en kreukeltjes is gedacht. Zij kunnen zich dit jaar uitleven op de vier kinderpagina’s.

Wa zeede gij?

De Vastenavendkrant is bijna volledig in het Bergs geschreven. Begrijp je het dialect niet altijd goed? In de krant staat een katern met Nederlandstalige samenvattingen van artikelen. Als je nog even wilt oefenen in het stadsdialect voor je je aan de krant waagt, dat kan hier.

Vastenavendkrant in de bus

De vrijwilligers van de ICB gaan vanaf vrijdag 2 februari op pad om de gratis krant te bezorgen. “Als je de Vastenavendkrant dit weekend nog niet hebt gehad, kan deze alsnog komen. De vrouwen en mannen van de ICB doen hun best de krant zo snel mogelijk te bezorgen. Maar ze kunnen niet heksen, zullen we maar zeggen.”

Kun je niet zolang wachten of wordt de krant onverhoopt niet op jouw adres bezorgd? Geen nood: je kunt vanaf vrijdag ook de digitale versie bekijken.

Meer Vastenavend: