Bitcoin (BTC) whales hebben recente marktvolatiliteit getrotseerd en hun posities vergroot, zoals gemeld door crypto-analist Ali Martinez. Terwijl velen in de cryptowereld geschokt waren door de recente prijscorrectie die Bitcoin onder de $40.000 zag dalen, tonen gegevens aan dat deze belangrijke spelers actief meer BTC hebben verzameld. Martinez deelde de opmerkelijke bevindingen op X, waarbij hij benadrukte dat tijdens de recente prijscorrectie Bitcoin-whales actief hun BTC-voorraden aan het vergroten waren. Hij merkte op dat ongeveer 67 nieuwe entiteiten nu 1.000 BTC of meer bezitten, wat een toename van 4,50% in bezittingen aangeeft gedurende twee weken.

Ali Martinez / X

De marktcorrectie, die vorige week plaatsvond, zorgde voor golven door het cryptocurrency-landschap, waarbij Bitcoin een tijdelijke daling in waarde ervoer. Echter, de toonaangevende cryptocurrency heeft veerkracht getoond en herstelde zich deze week, met de huidige prijs die staat op $43.367. Dit vertegenwoordigt een bemoedigende stijging van 2,96% in de afgelopen 24 uur, wat wijst op herstel van de recente neerwaartse trend. Opmerkelijk genoeg zijn de handelsvolumes in de afgelopen 24 uur met 51,65% gestegen, wat neerkomt op $22,78 miljard. Deze stijging in handelsactiviteit duidt op hernieuwde interesse en vertrouwen in de markt, ondanks de recente prijsschommelingen.

Volgens gegevens van IntoTheBlock, een blockchain-analyseplatform, bevindt 80% van de Bitcoin-houders zich momenteel in een winstgevende positie op het huidige prijsniveau. Deze statistiek geeft aan dat de meerderheid van de investeerders de recente marktturbulentie heeft doorstaan en zich nu in een positief rendementscenario bevindt. Bovendien weerspiegelt de veerkracht die Bitcoin-whales hebben getoond door meer BTC te verzamelen tijdens een periode van onzekerheid een opmerkelijke divergentie in sentiment tussen institutionele en particuliere beleggers. Terwijl particuliere handelaren mogelijk nerveus hebben gereageerd op de recente marktcorrectie, lijken institutionele spelers het te beschouwen als een geschikt moment om hun blootstelling aan de toonaangevende cryptocurrency te vergroten.

Het blijft te bezien of deze accumulatietrend onder Bitcoin-whales zich zal voortzetten in de komende weken, aangezien de cryptocurrency-markt bekend staat om zijn dynamische en onvoorspelbare aard.

Het bericht Bitcoin-whales vergroten hun posities ondanks volatiliteit verscheen eerst op CryptoBenelux.