De Bitcoin mining industrie is niet zo vervuilend als vaak wordt aangenomen, en daarnaast loopt de industrie voorop in verduurzaming. Maar dit betekent niet dat het allemaal koek en ei is. Een interessante reportage van Time geeft een dieper kijkje in de realiteit omtrent Bitcoin (BTC) mining, en hoe het is voor mensen die in de omgeving van Bitcoin mining bedrijven leven.

Crypto miners veroorzaken gigantische overlast

In Granbury, Texas werd vorig jaar een Bitcoin mining operatie opgezet bij een elektriciteitscentrale. Voor omwonenden is het een levende hel. De geluidsoverlast van de mining operatie is een reusachtig probleem voor de inwoners van het stadje.

“Het is alsof we ons op de landingsbaan van een vliegveld bevinden waar de vliegtuigen opstijgen. Je kan niet eens iemand verstaan die drie meter van je vandaan staat,”

Aldus Cheryl Shadden, een inwoner van Granbury die elke nacht wakker ligt vanwege de geluidsoverlast van de mining operatie. Ook klagen mensen over migraine en dieren lijken de omgeving te zijn ontvlucht sinds de komst van de mining operatie. “Mijn burgers lijden,” aldus een ambtenaar in Hood County.

De mining installatie in Granbury is in handen van Marathon Digital Holdings, een van de grootste Bitcoin miners in de Verenigde Staten. De installatie in het stadje opereert 300 megawatt aan mining rigs en het oorverdovende geluid wordt veroorzaakt door de reusachtige ventilatoren die de apparatuur koel houden.

Hoewel Marathon gehoor heeft gegeven aan de klachten en een acht meter hoge geluidsbarrière plaatste, lijkt deze weinig effect te hebben. Sommigen mensen menen dat deze muur het geluid alleen maar heeft versterkt.

Bitcoin miner reageert op klachten

Dat Marathon profiteert van de operatie in Granbury is duidelijk, maar de inwoners van het stadje vragen zich af wat de voordelen zijn voor de County zelf. Tot dusverre leidt de installatie enkel tot ellende en serieuze medische klachten.

Marathon heeft aangegeven nog meer stappen te ondernemen om de overlast tegen te gaan.

“Marathon waardeert de relatie met de gemeenschappen waar we wonen en werken, en we waarderen de informatie die onze buren ons de afgelopen weken hebben gegeven. We verzamelen momenteel data. Als er een probleem is dat we kunnen verhelpen, dan zullen we alles doen wat we kunnen.”

Zoals gezegd wordt de Bitcoin mining industrie steeds duurzamer en volwassener. Maar dat neemt niet weg dat het raakvlak tussen de industrie en de gemeenschappen waarin zij actief zijn vlekkeloos is. De problemen zoals in Granbury moeten geadresseerd worden wil de Bitcoin miningsector een respectvolle status behouden.

 

Het bericht Bitcoin mining zorgt voor grote kopzorgen in dit kleine dorpje verscheen eerst op Crypto Insiders.