Met de Bitcoin (BTC) halving binnen handbereik, voelen investeerders de opwinding toenemen. De halving verhoogt namelijk de schaarste van bitcoin, en heeft in het verleden iedere keer tot een nieuwe grote opwaartse trend geleid voor de onderliggende koers. Analist Decentrader denkt dat dit deze keer niet anders zal zijn, maar voorziet tevens een uitdagende periode voor investeerders.

Klassiek BTC halving jaar

In een nieuwe marktupdate heeft de Decentrader voorspeld dat we een ‘’klassiek halving jaar’’ voorgeschoteld krijgen, waarin investeerders allereerst ‘’getest worden’’ alvorens later in het jaar nieuwe recordhoogten bereikt zullen worden.

Volgens de analist is er voor bitcoin de komende maand nog ruimte om verder te dalen. Hij verwacht dat de koers vanaf zo’n 6 weken voorafgaand aan de halving, die ergens halverwege april plaats zal vinden, een nieuwe opwaartse trend zal inluiden.

Met de Bitcoin halving worden de beloningen voor miners gehalveerd. Momenteel strijken zij 6,25 BTC op door een nieuw transactieblok aan de blockchain toe te voegen, maar na de halving zal dit 3,125 BTC bedragen.

Het door Decentrader geschetste beeld suggereert dat de koers vanaf medio maart aanzienlijk zal toenemen. Gebaseerd op historische data denkt hij dat de hype rond de halving vanaf dat moment zal opbloeien.

“Dit zou betekenen dat Bitcoin ongeveer 30 dagen vanaf nu heeft om door zijn correctieve fase te navigeren voordat de verwachte FOMO-vraag wordt gevonden,’’ zo schrijft de analist.

Effect bitcoin halving op koers

Decentrader denkt dat de halving een zogenoemde ‘sell the news’ evenement zal zijn. Dit zou betekenen dat veel investeerders hun bitcoins op de markt dumpen zodra de langverwachte halving heeft plaatsgevonden, resulterend in een neerwaartse trend.

Uiteindelijk zal de halving echter wel de deuren naar een nieuwe bullmarkt openen volgens Decentrader. Hij wijst erop dat Bitcoin historisch gezien 220 tot 240 dagen nodig had om zijn all-time high te breken, en hij verwacht dat ditmaal geen uitzondering zal zijn.

Dit zou betekenen dat bitcoin ergens aan het einde van dit jaar de 69.000 dollar zal passeren.

Het is belangrijk op te merken dat dit slechts de visie van een enkele analist betreft, gebaseerd op het prijsverloop uit het verleden. Het is verre van gegarandeerd dat deze cyclus vergelijkbaar zal zijn met eerdere cycli.

Vragen over dit nieuws? Doe gratis mee met onze bruisende Discord-community van meer dan 9000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Nu gratis: volg al je investeringen

Het bericht Bitcoin investeerders krijgen zware test komende tijd, volgens analist verscheen eerst op Crypto Insiders.