Bitcoin (BTC) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) hebben een mooie dag achter de rug. Gisteren was namelijk de op twee na beste dag voor alle beursfondsen tezamen. Bovendien stond de uitstroom van Grayscale’s fonds (GBTC) op het laagste niveau sinds de allereerste handelsdag.

Nieuwste bitcoin ETF cijfers

Sinds 11 januari zijn 10 bitcoin ETF’s verhandelbaar op Amerikaanse beurzen. 9 daarvan zijn nieuw op de markt gebracht en GBTC, dat voorheen al een regulier trustfonds was, werd omgezet tot een spot ETF.

Iedere dag werden er voor honderden miljoen aan bitcoins uit het fonds van Grayscale gehaald, voornamelijk vanwege de relatief hoge vergoedingen die het hanteert in vergelijking tot de concurrentie.

Bij de 9 ‘nieuwkomers’ komen elke dag daarentegen nieuwe bitcoins bij. Gisteren zag Fidelity de hoogste netto-instroom, ter waarde van 208,2 miljoen dollar. BlackRock’s fonds kwam niet verder dan 198,4 miljoen dollar.

In totaal is er voor 255,6 miljoen dollar aan bitcoin bij alle fondsen tezamen ingestroomd. Alleen 11 en 17 januari zagen een hogere netto-instroom, van respectievelijk 655,2 en 453,8 miljoen dollar.

Bovenstaande data is afkomstig van BitMEX Research, dat eerder vandaag op sociale mediaplatform de nieuwste cijfers bekendmaakte.

In totaal is er voor 191,7 miljoen dollar aan bitcoin uit het fonds van Grayscale gestroomd. Hiermee is de dalende trend in uitstroom van de afgelopen dagen voortgezet.

Op 12 januari bereikte de netto-uitstroom een piek van 640,5 miljoen dollar, maar sindsdien is deze flink afgeremd.

Uitsluitend op 11 januari, ofwel de eerste handelsdag, haalden investeerders minder bitcoins uit het fonds. Op die dag kwam de netto-uitstroom uit op 95,1 miljoen dollar.

Al sinds de lancering zorgt de grote uitstroom uit GBTC voor een negatief marktsentiment, ondanks de uitzonderlijke prestaties van de andere fondsen.

Aziatische bitcoin ETF

Gisteren kon je tevens lezen dat ook Hong Kong zich klaar lijkt te maken voor de intrede van beursfondsen voor bitcoin.

Maar liefst tien financiële instituties lijken namelijk aanstalten te maken om een bitcoin spot ETF te lanceren.

Volgens een nieuwsbericht uit Hong Kong zou de lokale Securities and Futures Commission (SFC) al na het Chinese nieuwjaar, dat valt op 10 februari, meerdere ETF’s goed willen keuren.

Het bericht Bitcoin ETF’s beleven succesvolle dag, krachtige daling in verkoopdruk verscheen eerst op Crypto Insiders.