Romantische zielen opgelet, want Valentijnsdag komt dichterbij. In dit artikel vind je Deventerse valentijntips om jouw (toekomstige) geliefde een onvergetelijke dag te bezorgen. Want: ‘Rozen zijn rood, koffie is zwart, met deze tips verover jij ieders hart.’

Romantische zielen opgelet, want Valentijnsdag komt dichterbij. In dit artikel vind je Deventerse valentijntips om jouw (toekomstige) geliefde een onvergetelijke dag te bezorgen. Want: ‘Rozen zijn rood, koffie is zwart, met deze tips verover jij ieders hart.’

Een goed begin…

Vergeet het ontbijt op bed, want niemand wil kruimels en sinaasappelsapvlekken in het beddengoed. Neem je date mee naar een van de vele leuke ontbijtzaken in Deventer. Een stevig ontbijtje is een goede start van de dag, want een goed begin is het halve werk…

Foto: Unsplash

Even de benen strekken

Na zo’n lekker ontbijtje is het tijd om de benen te strekken. Loop (hand in hand) een rondje door Ossenwaard of fiets naar museum de Waag voor een snufje cultuur. Ben je niet zo van de musea, dan kun je natuurlijk ook naar de Oude Mosterdfabriek in de Walstraat en slenter daar samen rond.

oude-mosterdfabriek
Foto | De Oude Mosterdfabriek

Picknick in het park

Schijnt de zon? Dan is een winterse picknick in het Rijsterborgherpark een goede manier om dichter bij elkaar te komen. Is het niet door de gesprekken, dan is het wel om elkaar warm te houden op deze frisse februaridag.

Vul een mand vol met lekkers van een Deventerse bakker, kaaswinkel en chocolatier. Denk aan Mevrouw Noot, Sjokolaa of kaashandel de Brink. Vergeet niet een dik kleed mee te nemen en een thermoskan warme chocolademelk. Uiteraard zijn er ook nog andere plekken waar je kan picknicken.

Valt de regen met bakken uit de lucht? Dan kun je in Deventer op veel plekken binnen terecht voor een lekkere lunch.

lunch-brunch

Gezellig binnen

Heb je geen zin om tussen andere stelletjes te zitten, maak het dan thuis gezellig. Speel een spelletje zoals een Deventerse versie van Wie Is Het? Of een gepersonaliseerde versie van 30 seconds. Wil je het wat spannender maken, ga dan voor truth or dare. Doe de open haard aan (of zet een haardvuurvideo op Netflix op) en jullie gaan nergens meer naartoe!

Haal van te voren wel wat lekkers van een Deventerse delicatessenzaak en slijterij in huis, want het zou zonde zijn als je tóch nog naar buiten moet…

Foto|Pexels

Nachtje weg in eigen stad

Wil je echt uitpakken, boek dan een nachtje weg in eigen stad. Deventer heeft leuke hotels, Airbnb’s en B&B’s, dus voor welke locatie ga jij?

Ook handig om te weten: als je in de stad waar je ingeschreven staat een overnachting boekt, hoef je geen toeristenbelasting te betalen. Kan je voor dat bedrag een mooie roos kopen bij een bloemist voor op het hoofdkussen!

Foto: Unsplash

Meer lezen: