Toen inwoner van Den Bosch Fleur Huijs een TikTok postte over haar grote droom en doel van 2024 – radiopresentatrice worden – ontplofte haar telefoon. Haar video ging viral, bereikte de landelijke radiostations en aan het einde van de dag sprak ze met Giel Beelen. Nog maar drie weken in 2024 en Fleur kan zeggen […]

Toen inwoner van Den Bosch Fleur Huijs een TikTok postte over haar grote droom en doel van 2024 – radiopresentatrice worden – ontplofte haar telefoon. Haar video ging viral, bereikte de landelijke radiostations en aan het einde van de dag sprak ze met Giel Beelen. Nog maar drie weken in 2024 en Fleur kan zeggen dat ze al één van haar doelen heeft bereikt: “Ik hoopte op een plekje bij de lokale omroep, zoals Omroep Brabant, maar ineens had ik Giel Beelen aan de telefoon”

We ontmoeten Fleur bij Coffeelab, en bij binnenkomst zien we Fleur direct zitten met haar schitterende glitter colbert. Fleur woont in Den Bosch, is 24 jaar maar naast het feit dat ze zich nu Radio dj mag noemen, presenteert ze op verschillende evenementen, heeft ze haar eigen sprekers opleiding, is ze eigenaresse van Boutique Office Den Bosch en is ze bezig met het behalen van haar master forensische psychologie en recht. “Ik wil niet over een aantal jaar terugkijken en denken ‘had ik het maar gedaan’, ik wil alles uit het leven halen!”

Van kinds af aan

Fleur vertelt verder: “Van kind af aan ben ik al gek op presenteren. Ik was dat kind dat helemaal uitpakte voor een spreekbeurt. Op mijn veertiende mocht ik een evenement presenteren voor 400 man, omdat een docent zag dat ik hier talent voor had. Vanaf dat moment wist ik het, hier ga ik mijn werk van maken. Op mijn achttiende startte ik daarom mijn eerste bedrijf.”

Lees verder onder de Tiktok video >

@fleurhuijs

Dag 1 van het worden van een radio-dj ✅ Het is mijn grote droom om een eigen radio programma te presenteren en 2024 wordt het jaar dat ik dat ga (proberen te) verwezenlijken. Dit jaar neem ik je mee in mijn zoektocht. Hoe word je radio-dj? Mijn vraag aan jou: wat zou ik allemaal kunnen doen om mijn droom te verwezenlijken? #fyp #dromenwaarmaken #radio #2024 #groei

♬ origineel geluid – Fleur Presents | Presentatrice

Embed niet geladen. Accepteer eventueel de cookies om deze te kunnen zien. Cookie-instellingen
De Viral TikTok video van Fleur Huijs.

Doelen stellen

In december blikt Fleur altijd terug op het afgelopen jaar en schrijft ze haar doelen voor het komende jaar op papier. Dit jaar deed Fleur het anders:  “Ik merkte dat ik nooit écht stil stond bij de doelen die ik had behaald en meteen doorging. Daarom besloot ik mijn doelen op wijnflessen te schrijven, zodat ik deze bewust kon openen als ik een doel had behaald.”

Eén van deze doelen, en tevens een grote droom, was om op de radio te komen met haar eigen radioprogramma. Vorig jaar mocht ze bij de NPO proeven van het radiomaken, waar haar liefde voor het vak ontstond. “Radio maken is zo bijzonder en anders dan presenteren. Het is veel intiemer, want het enige dat je hebt is je stem en de luisteraar. Helaas mocht ik daar niet doorgaan met het maken van radio, maar de droom om het ooit te laten lukken was niet verdwenen!” vertelt Fleur.

Het ging zo snel, ineens had ik Giel Beelen aan de telefoon

Fleur Huijs

Viral op TikTok

“Als je doelen stelt, moet je ze ook waarmaken” zegt Fleur. “Ik was altijd al erg actief op het sociale mediaplatform Instagram, maar nog niet op TikTok. Het leek me een goed idee om via TikTok mijn avontuur naar een eigen radioprogramma te delen in een soort TikTok- serie, met natuurlijk de hoop dat uiteindelijk de juiste mensen het zouden zien. Op TikTok kan een video namelijk sneller meer mensen bereiken. En dat heb ik geweten. Want nadat ik mijn eerste TikTok plaatste ging het heel snel. Ik kreeg namelijk duizenden likes, veel positieve reacties en mensen tagden massaal andere radiopresentatoren. Mijn dag kon toen al niet meer stuk!” 

Enthousiast vertelt Fleur verder: “In de avond ben ik gaan sporten om mijn energie kwijt te kunnen. Toen ik daarna mijn telefoon pakte, had ik onder mijn TikTok-video een bericht van Giel Beelen! Uiteindelijk kreeg ik telefonisch contact met hem en vroeg hij of ik de volgende dag twee uur lang bij hem radio wilde komen maken als sidekick. Nou, toen ben ik helemaal uit mijn dak gegaan.”

Lees verder onder de foto’s >

Fleur Huijs
Fleur Huijs bij de radio

Radio 4All

“Een dag later ging ik vol spanning en enthousiasme naar de studio. Ik was natuurlijk enorm zenuwachtig, maar ik had het zo naar mijn zin! Twee uur lang live op landelijke radio, ik vond het fantastisch. Dezelfde dag kreeg ik van Giel te horen dat ik een idee voor mijn eigen radio programma bij hem mocht komen presenteren. En… Nu kan ik met trots zeggen dat ik mijn doel heb behaald en dat ik mijn eigen radio programma heb! 

Elke vrijdagavond is Fleur te horen bij Radio 4 All: “In mijn programma wil ik me richten op ambitieuze jonge vrouwen, onderwerpen als carrière, doelen stellen, body & mind, maar ook jonge nieuwe artiesten naar voren schuiven.”

Verder dromen

“Ik had natuurlijk nooit verwacht dat het allemaal zo snel zou gaan. Nu ga ik keihard aan de bak om er ook echt een succes van te maken, daarnaast valt er ook nog genoeg te leren in het radiovak, zoals het bedienen van alle knopjes!” zegt Fleur.

Fleur haar droom nu? “Die is wel duidelijk! Ik hoop ooit een grote prijs te winnen voor het radio maken!”

Deze Bossche ondernemers gingen je voor: