Volgens een nieuw kwartaalrapport van Ripple Labs is het aantal non fungible tokens (NFT’s) op XRP Ledger (XRPL) in het vierde kwartaal van 2023 geëxplodeerd. Het betalingsbedrijf zegt dat het een stijging van meer dan 400% gezien heeft ten opzichte van het derde kwartaal.

Ripple merkt op dat meer dan de helft van alle NFT’s die ooit op de XRPL zijn uitgebracht sinds de release van de XLS-20-standaard in 2022 in het vierde kwartaal van 2023 plaatsvond. Het geeft tevens aan dat de totale on-chain transacties op de XRPL met 34% zijn gestegen en dat het aantal portemonnees in het vierde kwartaal met meer dan 30% is toegenomen.

Crypto-analysebedrijf Messari splitst de cijfers nog verder op en merkt op dat er in het vierde kwartaal 3,4 miljoen NFT’s op de XRPL stonden. Het bedrijf gaat verder met aangeven dat het totale aantal NFT-transacties kwartaal-op-kwartaal met 170% gestegen is.

In het kwartaalrapport claimt Ripple ook de overwinning op de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), in een rechtszaak uit 2020 waarin de toezichthouder claimt dat XRP een niet-geregistreerd effect is.

Afgelopen zomer oordeelde de Amerikaanse districtsrechter Analisa Torres dat Ripple’s geautomatiseerde, open-marktverkoop van XRP, ook wel programmatische verkopen genoemd, geen effectenaanbod vormde, in tegenstelling tot wat de SEC beweerde.

De rechter schaarde zich echter achter de bewering van de SEC dat de verkoop van XRP door Ripple rechtstreeks aan institutionele kopers wel degelijk een effectenaanbod vormde. Als gevolg hiervan heeft Ripple de manier waarop het XRP verkoopt veranderd:

“Zelfs vóór de uitspraak van de rechtbank in juli had Ripple de manier veranderd waarop het XRP verkocht en in de toekomst zullen we ervoor zorgen dat de verkopen van Ripple voldoen aan de wettelijke normen die door de rechtbank zijn geformuleerd. Ripple zal de lat op het gebied van compliance, ethiek en transparantie blijven verhogen en de middelen investeren die nodig zijn om de naleving van de wet te garanderen terwijl deze zich op dit gebied blijft ontwikkelen.”

Het bericht Het aantal NFT’s op XRP Ledger steeg met 400% in Q4 2023 verscheen eerst op CryptoBenelux.