De crypto-industrie in Europa staat op het punt een significante stap voorwaarts te zetten. De Deutsche Börse Group, een van de grootste exchange-aanbieders van Europa, heeft namelijk met een crypto-gerelateerde dochteronderneming vier licenties ontvangen van de Duitse Federale Financiële Toezichthoudende Autoriteit (BaFin). Dochteronderneming Crypto Finance krijgt op deze manier officieel groen licht om crypto-diensten in Duitsland aan te bieden. Een enorme stap voor de crypto-industrie in Duitsland, maar ook in heel Europa.

BaFin geeft crypto zegel van goedkeuring

De verkregen licenties markeren een belangrijke mijlpaal voor Crypto Finance, dat al gereguleerd wordt door de Zwitserse financiële toezichthouder FINMA. Deze uitbreiding binnen Duitsland stelt de onderneming in staat om haar crypto investeringsproducten, bewaar- en handelsdiensten uit te breiden. Dit komt op een moment dat de Deutsche Börse Group zich voorbereidt op de lancering van een nieuwe digitale exchange, specifiek gericht op institutionele gebruikers, genaamd DBDX.

De goedkeuring door BaFin niet alleen versterkt niet alleen de aanwezigheid van Deutsche Boerse en Crypto Finance in Duitsland, maar positioneert de onderneming ook als een betrouwbare entiteit in de markt. Er worden namelijk nog altijd niet erg veel crypto bedrijven door toezichthouders geaccepteerd.

Voorbereiding op MiCA-regelgeving

De timing van deze licentie is ook cruciaal, aangezien Crypto Finance zich nu binnen het regelgevend kader van de baanbrekende Europese crypto-wet, Markets in Crypto-Assets (MiCA), bevindt waarvan delen in 2024 in werking zullen treden.

Terwijl BaFin recentelijk een licentieaanvraag van Binance afwees, toont de goedkeuring van Crypto Finance aan dat Duitsland de regulering van digitale activa wel degelijk serieus neemt. Dit is een interessante ontwikkeling, gezien ook Boerse Stuttgart, een concurrent van Deutsche Börse, een licentie voor crypto-bewaring heeft ontvangen. Deze dynamiek laat de groeiende acceptatie en integratie van crypto binnen de traditionele financiële sector duidelijk zien. Een paar jaar geleden zouden deze stappen nog haast ondenkbaar zijn geweest.

De stappen die door de Deutsche Börse Group en Crypto Finance worden gezet, wijzen op een belangrijke verschuiving naar institutionele acceptatie en regulering van cryptocurrencies. Met de aanstaande lancering van DBDX en de MiCA-regelgeving, is de toekomst van crypto in Duitsland en daarbuiten veelbelovend.

Het bericht Doorbraak in Duitsland – deuren geopend voor crypto investeerders verscheen eerst op Crypto Insiders.