Goedemorgen Crypto Insiders, in dit artikel presenteren we een samenvatting van de meest relevante gebeurtenissen in de crypto-wereld die vannacht hebben plaatsgevonden.Hiermee ben je direct bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen. 

Gedurende de rest van de dag zullen er op Crypto Insiders meer gedetailleerde stukken verschijnen over deze thema’s. Deze ochtend staan in de spotlight: hackers verzinnen nieuwe manieren om solana (SOL) te stelen, MicroStrategy verliest (deels) zijn titel van grootste bitcoin (BTC)-houder, en de Super Bowl heeft geen crypto-reclames.

Hackers verzinnen nieuwe manieren om solana (SOL) te stelen

De crypto industrie is nog piepjong vergeleken met de fiat- en aandelenhandel. Dat betekent helaas ook dat het nog te maken heeft met een grote hoeveelheid criminaliteit. Mismanagement bij grote crypto exchanges, pump-en-dump tokens, witwaspraktijken, het komt allemaal in grote mate voor. Ook diefstal is een blijvend probleem. Nu brengt crypto-beveiliger Blowfish naar buiten dat er nieuwe manieren zijn om solana te stelen.

Twee nieuwe solana drainers, genaamd ‘Aqua’ en ‘Vanish’, zorgen voor gehaaide diefstallen. De programma’s trekken je wallet compleet leeg, en versturen de gestolen tokens naar wie het heeft ingezet. Wat er anders is aan deze programma’s, is dat het in eerste instantie gewoon lijkt alsof alles goed en wel is. Men voert een transactie uit die gewoon veilig lijkt. Pas als het op de blockchain terechtkomt, ben je al je tokens kwijt.

Microstrategy verliest titel van ‘grootste bitcoin-houder’

Het Amerikaanse bedrijf MicroStrategy, met Michael Saylor achter het roer, heeft de titel van grootste bitcoin-houder verloren. Althans, deels. De nieuwe eerste plek gaat naar de negen onlangs gelanceerde ETF’s. Zij bezitten nu gezamenlijk 216 duizend bitcoin, met een waarde van $10,3 miljard. Dat is 26 duizend bitcoin ($1,25 miljard) meer dan MicroStrategy, die er 190 duizend heeft.

Overigens is dit geen gelijke strijd. De ETF’s kan men niet als één enkele entiteit zien. Het zijn negen verschillende beursfondsen, met elk een ander bedrijf erachter. De grootste ETF, met BlackRock als beheerder, bevat 87 duizend bitcoin. Eerstvolgend is Fidelity, wiens ETF ongeveer 60 duizend bitcoin bevat. In de toekomst zouden deze bedrijven MicroStrategy wellicht wel kunnen verslaan.

Crypto bedrijven geen onderdeel van SuperBowl

Verschillende crypto bedrijven geven aan geen onderdeel uit te maken van de SuperBowl vandaag. Dat maakt 2024 vooralsnog het tweede jaar waarin crypto niet wordt geadverteerd tijdens het grote Amerikaanse evenement. Terwijl 2022 nog een blockbusterjaar was voor de crypto industrie, waarin volop werd geadverteerd, was dit voor 2023 een ander verhaal. 2024 lijkt niet anders te zijn, ondanks dat de koersen veel hoger staan dan toen.

De nieuwe bitcoin ETF’s, die met hun reclames een zo groot mogelijke doelgroep proberen te bereiken, zullen eveneens niet adverteren. De beursfondsen werden pas gelanceerd nadat de reclames voor het rugbytoernooi waren geschoten.

Het bericht Crypto ontbijt: nieuwe vorm solana-diefstal, microstrategy verslagen verscheen eerst op Crypto Insiders.