Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Bitcoin beweegt vandaag zijwaarts met een kleine stijging van 0,2% in de afgelopen 24 uur naar een koers van $43.155. 

Top crypto analisten voorspellen dat Bitcoin binnenkort een nieuwe ATH kan neerzetten en kijken hiervoor naar historische ontwikkelingen rondom de Bitcoin halving.

Kan Bitcoin instorten of een nieuwe ATH bereiken in 2024?

Sinds het begin van december 2023, bevindt de Bitcoin koers zich voornamelijk tussen de range van $40.000 en $48.000. Dit veranderde toen de spot Bitcoin ETF op 11 januari werd goedgekeurd door de SEC, wat leidde tot een sell-the-news.

Als gevolg van de rebound die Bitcoin maakte, brak BTC tijdelijk onder de $40k uit, voordat het later in januari weer terug in de range was gekropen. Als we kijken naar de voortgang, zien we dat Bitcoin zelfs 1,35% lager ligt dan een maand geleden.

Toch voorspellen analisten dat dit jaar een groot jaar zal worden voor Bitcoin, met name dankzij de Bitcoin halving die in april wordt verwacht.

De Bitcoin halving zal waarschijnlijk wederom leiden tot een buy-the-rumor en sell-the-news op korte termijn. Nu Bitcoin kopen zou daarom geen slecht idee zijn om in april de rendementen op te strijken, maar op langere termijn is de halving meestal positief voor de Bitcoin koers.

Top crypto analisten zeggen dat Bitcoin historisch gezien een nieuwe All-Time High  (ATH) bereikt, 220 tot 240 dagen na de Bitcoin halving. Het is echter geen garantie dat dit weer zal gebeuren, maar de kans op een sell-the-news tijdens de Bitcoin halving lijkt wel erg hoog als we kijken naar de gebeurtenissen na de goedkeuring van de spot Bitcoin ETF in januari.

De spot Bitcoin ETF kan echter later dit jaar ook positieve gevolgen hebben voor Bitcoin. Er kan meer kapitaal de markt instromen, crypto kan populairder worden en de marktkapitalisatie kan toenemen. Dit maakt de kans groter dat Bitcoin dit jaar een nieuwe ATH zal neerzetten.

BTC koers verwachting – Nu Bitcoin kopen?

De Bitcoin koers beweegt de afgelopen dagen vooral zijwaarts, zo springt BTC steeds onder en boven zijn 30-daagse moving average (geel) rond de $42.700. Dit patroon laat zien dat de markt niet duidelijk weet wat Bitcoin gaat doen, wat leidt tot twijfelachtige bewegingen in de koers.

De twijfelachtige markt wordt versterkt door de Relative Strength Index (RSI) van rond de 55, een neutrale positie die aangeeft dat Bitcoin niet oversold of overbought is op dit moment.

Gebaseerd op de recente activiteit van Bitcoin, zou de cryptomunt de komende dagen rond zijn huidige niveau kunnen slingeren. Wanneer er weer belangrijk nieuws naar boven komt, zullen investeerders een duidelijke reden hebben om Bitcoin te kopen of verkopen.

In het geval dat de spot Bitcoin ETF’s goed blijven presteren en ook de volgende halving goed uitpakt voor Bitcoin, zou BTC dit jaar de $69k kunnen breken en een nieuwe ATH rond de $100k neer kunnen zetten.

Top 4 crypto alternatieven voor Bitcoin die dit jaar kunnen exploderen

De verwachting onder crypto analisten dat Bitcoin dit jaar een nieuwe ATH kan neerzetten blijft hoog. En met Bitcoin als first mover, kunnen altcoins dit jaar exploderen in waarde als gevolg hiervan. Als Bitcoin dit jaar verder stijgt, zou het zonde zijn om altcoins te laten liggen. Daarom kijken we naar 4 veelbelovende altcoins die dit jaar veel waard kunnen worden.

Deze altcoins verkeren nog in hun vroege fase, waardoor ze meer risico hebben, maar ook potentie hebben om gigantisch veel te stijgen in waarde.  Met de hype die de onderliggende projecten van deze altcoins al hebben gegenereerd, zijn deze nieuwe cryptomunten een aantrekkelijke aanvulling voor je portfolio.

1. Bitcoin Minetrix (BTCMTX) – Bitcoin verdienen met staking

Met de Bitcoin halving als volgende event die in de spotlight staat, is Bitcoin Minetrix (BTCMTX) een interessante crypto om in de gaten te houden. Dit project maakt het namelijk mogelijk om via de cloud Bitcoin te minen en zal lanceren voor de volgende Bitcoin halving, wat betekent dat je tijdelijk twee keer zoveel BTC kunt minen.

Bitcoin Minetrix maakt gebruik van zijn eigen unieke Stake-to-Mine mechanisme; door BTCMTX te staken, verdien je tokenized mining credits die je kunt gebruiken om BTC te minen via de cloud.

Daarnaast verdien je wanneer je BTCMTX gebruikt voor staking, extra tokens die je kunt verkopen of aan de staking pool kunt toevoegen voor extra beloningen. BTCMTX is momenteel te koop in de presale, waarbij je de keuze hebt om voor lancering BTCMTX te staken voor passieve beloningen.

BTCMTX is te koop voor $0,0133 per stuk, maar deze prijs zal aan het einde van de week stijgen naar $0,0134 per token. Binnenkort zal de token gelanceerd worden op exchanges en kan de prijs nog veel harder stijgen.

Door te investeren in BTCMTX, zet je in op de prestatie van de token zelf en die van de Bitcoin koers, die verder beïnvloed kunnen worden door de Bitcoin halving. Om die reden is BTCMTX een van de beste crypto’s om nu te kopen.

Nu naar Bitcoin Minetrix

2. Sponge V2 (SPONGEV2) –  Top crypto meme met historische successen

Sponge is een van de meme coins die vorig jaar explodeerde en heeft voor gains zo hoog als x100 geleverd aan vroege investeerders. Dit jaar biedt het team van Sponge een nieuwe kans, met de komst van zijn nieuwe Sponge V2 (SPONGEV2) token.

Sponge V2 is een nieuwe fase voor het ecosysteem van Sponge en zijn lancering zal gepaard gaan met de ontwikkeling van een nieuwe Play to Earn game. Deze game, met een gratis en betaalde versie, geeft Sponge V2 de kans om binnenkort viraal te gaan, waardoor de koers van de meme coin verticaal kan gaan.

Het succes van Sponge is nog maar het begin, want Sponge v2 heeft als doel om dit succes niet alleen te herhalen, maar zelfs te overtreffen. Waarom stoppen bij x100 als je ook x1000 kunt gaan met nog meer dan 13.000 holders en meer dan 10 exchange listings?

Sponge V2 kan voor zijn lancering exclusief worden vrijgespeeld door Sponge (V1) te staken. Deze token kun je direct kopen bij gedecentraliseerde exchanges of de officiële website van Sponge zelf.

Binnenkort zal Sponge V2 lanceren en zou deze hard omhoog kunnen schieten. Door te investeren in Sponge V2, pak je de 2e kans op x100 gains, met potentie om nog meer dan dat uit je investering te halen.

Nu naar Sponge V2

3. Meme Kombat (MK) – Meme coin met meerdere inkomstenstromen

Meme Kombat (MK) is een andere indrukwekkende meme coin die kan meeliften op de populariteit van andere meme coins met grote community’s. In de opkomende virtuele arena van Meme Kombat, zullen bekende meme coin personages, zoals Doge, Shiba Inu, Wojak, Sponge en nog meer, tegen elkaar strijden met elk hun eigen unieke vaardigheden.

Gebruikers kunnen toekijken hoe deze gevechten af zullen lopen, omdat deze uitkomst AI-gegenereerd en dus volledig onvoorspelbaar is. Dit maakt het ook mogelijk voor gebruikers om MK in te zetten op de uitkomst en daarmee kans te maken op grote prijzen.

Een minder riskante manier om geld te verdienen met Meme Kombat is door MK te staken, zodat je passief extra tokens verdient.

MK is tijdens de presale te koop voor een vaste lage prijs van $0,279 per stuk voordat het project zijn hard cap van $10 miljoen bereikt. Terwijl de presale nog loopt, kun je MK tokens al staken met een APY (jaarlijkse rente) van 114%.

Met het gebruik van populaire meme karakters, is de kans groot dat andere meme coin communities nieuwsgierig worden naar het project. Hierdoor heeft Meme Kombat veel kans om viraal te gaan, waardoor MK kan exploderen in waarde.

Nu naar Meme Kombat

4. eTukTuk (TUK) – Beste groene crypto volgens crypto analist

Rijk worden met crypto en daarnaast een steentje bijdragen aan het milieu? eTukTuk (TUK) biedt deze kans door zijn revolutionaire TUK token te verkopen in de presale. Deze token is voor investeerders een toegangssleutel tot passief inkomen en voor bestuurders van Tuktuks in ontwikkelingslanden de toegangssleutel tot een schonere variant van het driewielige voertuig.

Tuktuks zijn voertuigen die in ontwikkelingslanden zoals India en Sri Lanka massaal worden gebruikt. Deze voertuigen zijn echter duur om te gebruiken en ze vervuilen de lucht. Met de eTukTuk rijden deze bestuurders goedkoper en stoppen ze met het dagelijks vervuilen van de atmosfeer.

Een top crypto analist op YouTube heeft ook zijn licht laten schijnen op dit veelbelovende project in de onderstaande video:

De TUK token maakt de aanschaf van de eTukTuk mogelijk, maar ook het onderhoud hiervan. Om deze reden kan de vraag naar TUK erg hoog worden in deze landen. Zo heeft het project al een partnerschap gesloten met de overheid van Sri Lanka.

Je kunt TUK tijdens de presale kopen voor $0,02625 per stuk en staken voor passieve beloningen. Na de presale kun je gebruikmaken van Power Staking om nog hogere beloningen te verdienen.

Omdat klimaatverandering nog steeds een groot probleem is, zijn projecten zoals eTukTuk hard nodig. Om die reden zou eTukTuk erg populair kunnen worden en mogelijk zelfs massaal worden gebruikt in ontwikkelingslanden.

Nu naar eTukTuk

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Het bericht Top crypto analist voorspelt: Nu Bitcoin kopen voor nieuwe ATH in 2024 of kan Bitcoin instorten? verscheen eerst op CryptoBenelux.