Peter Thiel, een invloedrijke investeerder en mede-oprichter van PayPal, heeft schijnbaar jaren geleden een gigantische investering gedaan in bitcoin (BTC) en ether (ETH). In totaal zou hij via zijn Founders Fund $200 miljoen hebben geïnvesteerd in 2023 voordat de handel in bitcoin ETF’s geopend werd. Het lijkt nu al een slimme zet te zijn geweest, aangezien de BTC koers weer boven de $50.000 handelt.

Een nieuwe fase voor bitcoin en ether

Het fonds heeft een lange geschiedenis met investeringen in bitcoin die al in 2014 begonnen en het maakte meer dan $1,8 miljard winst toen het al zijn BTC-posities in 2022 verkocht.

Volgens een rapport van Reuters heeft het Founders Fund nu $100 miljoen geïnvesteerd in BTC en $100 miljoen in ETH. Deze beweging is een duidelijk signaal van vertrouwen in de crypto markt door Thiel. Volgens Reuters zou het fonds zijn begonnen met kopen toen de koers van bitcoin nog onder de $30.000 lag. Sindsdien is er maandenlang ingeslagen gedurende 2023, in de aanloop naar de lancering van ETF’s. Het is daarom waarschijnlijk dat deze investering van het Founders Fund al op een aardige winst staat gezien de huidige BTC koers.

De introductie van Bitcoin ETF’s heeft nu al een merkbare impact op de markt, met natuurlijk een mooie prijsstijging van BTC tot boven de $50.000. Dat is een niveau dat voor het laatst werd gezien in december 2021. Bitcoin ETF’s hebben sinds hun lancering op 11 januari al maar liefst $2,8 miljard aan nieuwe instroom aangetrokken.

Thiel doet een juiste voorspelling

Deze ETF’s beheren nu meer dan 192.000 BTC, wat wijst op een groeiende institutionele interesse in deze activaklasse. Bitcoin lijkt een steeds aantrekkelijkere investering te worden voor institutionele beleggers, mede dankzij de mogelijkheid om nu via ETF’s in de VS in bitcoin te investeren. Voorheen was investeren in crypto voor veel traditionele investeerders, die wel geïnteresseerd waren, te omslachtig.

Met de introductie van Bitcoin ETF’s en de toenemende institutionele interesse lijkt de cryptomarkt op de drempel van een nieuwe fase van groei en acceptatie te staan, en dit had Thiel hoogstwaarschijnlijk al op voorhand verwacht. Het feit dat hij na alles te hebben verkocht in 2022 weer opnieuw grootschalig crypto in heeft geslagen is niets minder dan positief te noemen. Het vertrouwen van de miljardair moet groot zijn.

Het bericht Beroemde miljardair koopt $200 miljoen aan bitcoin en ethereum verscheen eerst op Crypto Insiders.