Het Ethereum-netwerk heeft onlangs een opmerkelijke daling van het aanbod waargenomen, waardoor het verder in het deflatiegebied terechtkomt. De gegevens van deze week tonen een verandering in het aanbod met een afname van 393,60 ETH, wat leidt tot een totaal aanbod van 120.179.017 ETH. Deze daling heeft niet onmiddellijk invloed op de prijs van het activum; echter, een voortdurende deflatoire trend zou een positieve ontwikkeling kunnen signaleren voor de marktprestaties van Ethereum.

Deflatie in een cryptocurrency zoals Ethereum betekent dat het aantal munten dat wordt verbrand – uit de circulatie wordt genomen – groter is dan het aantal dat wordt gecreëerd of uitgegeven. Een dergelijke aanbodvermindering, vooral wanneer deze continu is, kan gunstig zijn voor de waardering van een activum, aangezien dit de schaarste en potentiële vraag op lange termijn kan vergroten.

Analyse van de huidige Ethereum-grafiek laat zien dat ETH een stabiele positie heeft gehandhaafd boven de 100-daagse EMA, een belangrijke indicator van het marktsentiment op lange termijn. Deze positieve positie, in combinatie met de recente aanboddeflatie, biedt een solide basis voor een potentieel groeiscenario.

Het deflationaire mechanisme dat is geïntroduceerd door Ethereum’s EIP-1559 wordt verwacht een vitale rol te spelen in de prijsdynamiek van het activum op lange termijn. Naarmate het netwerk zijn totale aanbod vermindert, zou de relatieve waarde van elke ETH-token kunnen toenemen als de vraag constant blijft of groeit. We kunnen dit ook beschouwen als een voorloper van een nieuwe kortetermijnperiode voor Ethereum, waarbij een verhoogde activiteit op het netwerk ernstige deflatie veroorzaakt.

De recente uitval van het Solana-netwerk voegt een intrigerende laag toe aan het verhaal. Historisch gezien profiteert Ethereum vaak wanneer alternatieve layer-1-netwerken technische moeilijkheden ondervinden, omdat het het toonaangevende smart contract-platform is. De huidige downtime in het Solana-ecosysteem kan de aandacht en activiteit terugleiden naar Ethereum, wat mogelijk de marktpositie van ETH versterkt.

Het bericht Ethereum’s aanbod daalt, nieuw tijdperk aangebroken? verscheen eerst op CryptoBenelux.