In een opvallende beweging die de aandacht van de cryptocurrency-gemeenschap heeft getrokken, heeft een Ethereum-portemonnee, die meer dan acht jaar inactief is geweest, 100 ETH overgedragen, ter waarde van ongeveer $230.159. Deze transactie markeert de eerste activiteit van de portemonnee sinds de oprichting ervan in juli 2015, wat leidde tot speculaties op de markt.

Ethereum-whale duikt weer op

De reactivering van de portemonnee werd benadrukt door een reeks transacties, waarbij 20 ETH naar het ene adres werd gestuurd en 77 ETH naar een ander adres, die beide niet openbaar zijn gemaakt. Deze gebeurtenis maakt deel uit van een groeiende trend waarbij slapende portemonnees, vooral die met aanzienlijke hoeveelheden cryptocurrencies, weer tot leven komen. Een soortgelijk incident deed zich onlangs voor toen een andere inactieve Ethereum-portemonnee, met 200 ETH ter waarde van ongeveer $500.000, transacties uitvoerde na jaren van rust.

Deze reactiveringen zijn niet alleen opmerkelijk vanwege hun zeldzaamheid, maar ook vanwege hun potentiële impact op de Ethereum-markt. Historisch gezien hebben grote bewegingen van cryptocurrencies door zogenaamde ‘whales’ geleid tot schommelingen in de marktprijzen, wat soms resulteerde in een grotere volatiliteit. De cryptogemeenschap houdt deze ontwikkelingen dan ook nauwlettend in de gaten, omdat de acties van zulke belangrijke houders verstrekkende gevolgen kunnen hebben voor de markt.

Marktimpact en reactie van de gemeenschap

De terugkeer van deze slapende whales heeft de discussies over hun potentiële invloed op de prijsstabiliteit van Ethereum nieuw leven ingeblazen. Hoewel Ethereum in het verleden een waardedaling heeft ervaren als gevolg van soortgelijke activiteiten, heeft het veerkracht getoond en zich in de loop van de tijd hersteld. Dit patroon suggereert dat, hoewel grote transacties de markt tijdelijk kunnen beïnvloeden, de impact op de lange termijn onzeker blijft. Daarnaast is 100 ETH tegenwoordig niet genoeg om de prijs van het actief echt te beïnvloeden.

Analisten waarschuwen echter de gemeenschap nog steeds voor de risico’s als slapende whales opnieuw de markt betreden. Zij adviseren investeerders en handelaren om waakzaam te blijven en rekening te houden met historische trends.

Het bericht Ethereum-whale wordt wakker na winterslaap van 8 jaar en verplaatst 100 ETH verscheen eerst op CryptoBenelux.