Ethereum, de op een na grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie, heeft sinds het begin van februari een sterke vraag en prijsstijging gezien, waarbij het vandaag in de vroege handel een maandelijkse hoogte van $2.687 bereikte.

Volgens Lookonchain heeft een Ethereum-whale een gedurfde zet gemaakt door ETH op te hopen sinds het begin van februari, toen de prijs begon te stijgen vanaf de dieptepunten van $2.239. De strategie van de whale was om long te gaan op ETH met behulp van doorlopende leningen op het Spark-platform, waarmee de lener geld kan opnemen, terugbetalen en opnieuw geld kan opnemen indien nodig binnen een specifiek limiet en periode.

Spark is een platform dat doorlopende leningen biedt. Gebruikers kunnen ETH of andere ERC-20-tokens als onderpand storten en stablecoins zoals USDC of DAI lenen tegen een variabele rentevoet. Volgens Lookonchain heeft de eerdergenoemde whale sinds 1 februari 39.900 ETH ter waarde van $99,5 miljoen opgenomen van exchanges zoals Binance, Bybit, OKEx en Bitfinex tegen een gemiddelde prijs van $2.492, en 56,8 miljoen DAI geleend van Spark. Het doel van de whale is duidelijk om hun ETH-voorraad en winsten te verhogen terwijl ze weinig rente betalen op de leningen.

De eerdergenoemde strategie lijkt misschien riskant gezien de volatiliteit van de cryptomarkt; echter, de bullish houding van de whale is duidelijk. Het lijkt erop dat de whale in feite wedt dat de prijs van ETH meer zal stijgen dan de rentevoet van de leningen en dat de waarde van het onderpand niet onder de liquidatiedrempel zal dalen. Als de prijs van ETH aanzienlijk daalt, kan de whale hun onderpand verliezen en een aanzienlijk verlies lijden.

Op maandag zijn het Ethereum-ecosysteem en layer-2-tokens zoals LDO, ARB en MNT gestegen nadat Franklin Templeton een spot Ethereum ETF heeft aangevraagd. De groei in alternatieve cryptocurrencies, of “altcoins”, lijkt te zijn vergezeld van de stijging van Bitcoin, die voor het eerst sinds eind 2021 $50.000 bereikte. Op het moment van schrijven was ETH in de afgelopen 24 uur met 8% gestegen tot $2.678.

Het bericht Ethereum-whale gaat all-in tijdens stijging van ETH verscheen eerst op CryptoBenelux.