De bekende financiële auteur Robert Kiyosaki, auteur van zijn bestseller ‘Rich Dad Poor Dad’, heeft een ferme waarschuwing uitgevaardigd voor een naderende economische ineenstorting en heeft investeerders opgeroepen zich voor te bereiden op turbulente tijden.

Voorspellingen van de economische crisis

Met ruim 2,5 miljoen volgers op X (voorheen Twitter) versterkt Kiyosaki zijn boodschap van financiële voorzichtigheid, waarbij hij factoren aanhaalt zoals het verkrappende beleid van de Federal Reserve en de toenemende kans op bankfaillissementen.

Kiyosaki voorspelt dat de verkrappingsmaatregelen van de Federal Reserve een recessie zullen veroorzaken, die mogelijk tot verdere bankfaillissementen zal leiden. Op basis van zijn ervaring en inzichten benadrukt hij het belang van het veiligstellen van de persoonlijke financiën te midden van de dreigende crisis.

In het licht van de verwachte economische neergang pleit Kiyosaki voor het investeren in activa die historisch gezien dienen als waardeopslag in tijden van crisis. Zijn topkeuzes zijn onder meer goud, zilver en Bitcoin (BTC).

Volgens Kiyosaki kunnen deze activa functioneren als financiële ‘parachutes’ om een soepelere landing voor investeerders te garanderen te midden van de turbulentie van een crashende wereldeconomie.

Bitcoin als veilige haven

Kiyosaki pleit al lang voor Bitcoin, daarbij verwijzend naar het potentieel ervan om zich in te dekken tegen de nadelen van fiatgeld en de acties van centrale banken en financiële instellingen. Door te diversifiëren naar Bitcoin gelooft hij dat beleggers de risico’s die aan traditionele valuta verbonden zijn, kunnen beperken en hun rijkdom kunnen beschermen in het licht van de economische onzekerheid.

Op het moment van schrijven wordt Bitcoin verhandeld tegen $47.287, wat een stijging van ongeveer 10% in de afgelopen 7 dagen weerspiegelt. Deze gestage prestaties te midden van marktschommelingen onderstrepen de veerkracht ervan als een geprefereerde beleggingskeuze voor individuen die zich willen indekken tegen de mogelijke gevolgen van traditionele financiële systemen.

Het bericht Robert Kiyosaki waarschuwt voor economische crisis en pleit voor goud, zilver en Bitcoin verscheen eerst op CryptoBenelux.