Goedemorgen Crypto Insiders, in dit artikel presenteren we een samenvatting van de meest relevante gebeurtenissen in de crypto wereld die afgelopen nacht hebben plaatsgevonden.

Hiermee ben je direct bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen. Gedurende de rest van de dag zullen er op Crypto Insiders meer gedetailleerde stukken verschijnen over deze thema’s.

Bitcoin koers en ETF prestatie

Bitcoin (BTC) heeft een goede week achter de rug. De koers is met bijna 13% gestegen en komt voor het eerst sinds de lancering van de Amerikaanse spot exchange-traded funds (ETF)’s weer boven de $48.000 uit.

Kort voordat het weekend begon behaalden de nieuwe ETF’s ook een bijzondere mijlpaal. Ze beheren namelijk nu gezamenlijk al meer dan $10 miljard aan bitcoin.

De netto instroom nam afgelopen week weer toe en het BlackRock fonds komt al op $4 miljard uit. Het Grayscale fonds heeft echter een netto uitstroom van $6,3 miljard bereikt in dezelfde periode.

Minder dan 66 dagen tot bitcoin halving

De volgende bitcoin halving nadert in een rap tempo. Er zijn inmiddels minder dan 10.000 blocks nog te gaan tot de halving, 9.900 om exact te zijn.

Naar schatting zal de volgende halving plaatsvinden in de komende 60 tot 66 dagen. Dat is ergens tussen 13 en 17 april.

Bitcoin interesse blijft zeer laag

Ondanks alle spannende ontwikkelingen op de markt, blijft de interesse in bitcoin opvallend laag.

Er was een piek te zien in het aantal Google zoekopdrachten voor bitcoin tijdens de lancering van de ETF’s. Daar is echter niks meer van over en de interesse komt inmiddels lager uit dan daarvoor.

Het is een teken dat, ondanks de ETF’s, de markt deze cyclus nog niet de aandacht heeft getrokken van het grote publiek en daarmee ook nog weinig nieuw geld.

BTC Ordinals een redmiddel voor miners na halving

Als de interesse laag blijft, kan dat ervoor zorgen dat sommige miners in de problemen komen na de aankomende halving.

De halving zal er namelijk voor zorgen dat de beloning die miners krijgen wordt gehalveerd. Als de prijs niet ondertussen sterk genoeg stijgt, moeten zij mogelijk capituleren.

Maar volgens Grayscale, een van de bitcoin-ETF uitgevers, zijn de zogeheten Bitcoin Ordinals mogelijk een uitkomst voor miners.

Sinds de lancering van deze NFT’s op Bitcoin, hebben miners regelmatig flink verdiend hieraan. Het gaat om meer dan $200 miljoen sinds de lancering in 2023.

Ethereum NFT volume stijgt al hard

Opvallend is dat The Block rapporteert dat het NFT volume op Ethereum (ETH) al sterk begint toe te nemen.

Het meldt dat het NFT volume afgelopen week op Ethereum het hoogste niveau heeft bereikt sinds februari vorig jaar.

Dat heeft te maken met de toenemende interesse in Pudgy Penguins, een NFT collectie dat al bijna zoveel waard is als de beruchte Bored Ape Yacht Club (BYAC).

Ondertussen maakte Yuga Labs, het bedrijf achter BYAC, een flinke blunder. Toen verzamelaars hun “Loot” NFT’s wilden claimen, moesten zij hogere transactiekosten betalen dan de NFT’s waard zijn.

Daardoor besluit Yuga Labs nu alle transactiekosten te vergoeden.

Het bericht Crypto ontbijt: Bitcoin rally, ETF groei, naderende halving en NFT’s verscheen eerst op Crypto Insiders.