Het brokeragebedrijf Bernstein heeft geadviseerd om Bitcoin mining aandelen te kopen om indirect blootstelling te krijgen aan de cryptocurrency vóór de aanstaande BTC-halvering. In een onderzoeksrapport hebben analisten van Bernstein Riot Platforms (RIOT) en CleanSpark (CLSK) aanbevolen als de voorkeurskeuzes van het bedrijf onder Bitcoin mining aandelen, waarbij ze opmerkten dat “de meeste Amerikaanse genoteerde miners er relatief goed voor staan” op het huidige prijsniveau van Bitcoin, “zelfs als hun kosten verdubbelen na de halvering.”

De Bitcoin-halvering, die ongeveer elke vier jaar plaatsvindt, ziet de beloningen die Bitcoin miners ontvangen voor het succesvol voltooien van een blok gehalveerd. Bij de volgende halvering, die naar verwachting in april 2024 zal plaatsvinden, wordt de beloning verlaagd van 6,25 BTC naar 3,125 BTC.

Met verwijzing naar “positieve ETF-stromen momentum, veerkrachtige BTC-prijsactie en gezonde miners die capaciteit toevoegen aan de halvering,” zeiden de auteurs van het rapport dat ze de institutionele verhaallijn geleid door spot Bitcoin ETF’s zien als een drijvende kracht achter de vraag, eraan toevoegend: “we verwachten dat een hogere prijs zal leiden tot hogere ETF-inflows, wat zal leiden tot nieuwe hoogtepunten in 2024.”

CleanSpark, een van de aanbevolen keuzes van Bernstein, kondigde onlangs aan dat het drie Bitcoin mining faciliteiten in Mississippi had gekocht voor $19,8 miljoen in contanten, waardoor zijn capaciteit met 2,4 exahashes per seconde (EH/s) werd verhoogd vóór de halvering. Het bedrijf ging ook akkoord om een mijnbouwfaciliteit in aanbouw in Dalton, Georgia te verwerven, die naar verwachting zal werken op 0,8 EH/s, met ongeveer $6,9 miljoen aan verdere investeringen.

Riot Platforms kondigde ondertussen plannen aan om samen te werken met de in China gevestigde fabrikant van mijnbouwapparatuur MicroBT, met een langetermijnkoopovereenkomst die zal zien dat het mijnbouwbedrijf een eerste bestelling van 33.280 machines koopt tegen een prijs van $21,50 per terahash, ongeveer $163 miljoen, met een optie voor 66.560 machines voor het einde van het jaar tegen dezelfde prijs. Riot’s 400-megawatt Corsicana-faciliteit in Texas zal naar verwachting online gaan in maart 2024, vlak voor de halvering.

De auteurs van het Bernstein-rapport identificeerden ook Bitcoin ETF-inflows als een aanvullende bullish indicator, waarbij ze opmerkten dat “de algehele markt bullish zal zijn en reflexiviteit ervoor zal zorgen dat een hogere prijs hogere inflows stimuleert.”

Het bericht Bitcoin mining aandelen zijn een must-buy voor de halvering verscheen eerst op CryptoBenelux.