Met het faillissement van Jan Sikkes sloot vorige jaar de laatste stoffenwinkel in Apeldoorn. Maar er is goed nieuws voor liefhebbers van stofjes in allerlei soorten, maten en kleuren: op vrijdag 1 maart 2024 opent ‘Het StofNest’, een nieuwe stoffenwinkel in Apeldoorn. Maaike Schiphorst staat aan het roer van de nieuwe de winkel: “Als je […]

Met het faillissement van Jan Sikkes sloot vorige jaar de laatste stoffenwinkel in Apeldoorn. Maar er is goed nieuws voor liefhebbers van stofjes in allerlei soorten, maten en kleuren: op vrijdag 1 maart 2024 opent ‘Het StofNest’, een nieuwe stoffenwinkel in Apeldoorn.

Maaike Schiphorst staat aan het roer van de nieuwe de winkel: “Als je een idee hebt, dan wil je de stof eerst zien en voelen voor je het koopt. En je wilt misschien diezelfde avond nog starten! Daarom is een stoffenwinkel in de buurt zo fijn.”

Fijne stofjes

Maaike begon haar tienerjaren met het naaien van haar eigen kleding. Daar is ze sindsdien niet meer mee gestopt. Na jurken voor haar dochters en poppenkleertjes voor oppaskinderen maakt ze nu outfits voor haar kleinkinderen.

Lees verder onder de foto >

Eigen foto.

Expertise

Met de expertise die ze heeft opgebouwd, weet ze precies welke stof je nodig hebt voor welk project. “De focus van Het StofNest ligt vooral op fijne stofjes voor baby en kinderkleding.” Ook fournituren zoals ritsen en garen zijn verkrijgbaar bij de kassa en is er een ruim aanbod van vilt.

Als je een project in gedachten hebt en de juiste materialen zoekt, dan ben je bij Maaike aan het juiste adres. Maar ook zonder inspiratie is Het StofNest de plek om ideeën op te doen. Er staan kant-en-klare knutselpakketten en patronen om meteen mee aan de slag te gaan.

De opening

De winkel gaat open op 1 maart om 11.00 uur. De eigenaresse kijkt uit naar de opening. “Er is koffie en taart en voor iedereen een leuke attentie. Iedereen is uitgenodigd!” Je vindt Het StofNest aan de Asselsestraat 251E.

We zochten nog veel meer voor je uit…