De tv-serie ‘Het verhaal van Nederland’ krijgt een vervolg en niet alleen op tv. NTR heeft namelijk gratis podwalks gemaakt voor onder andere Apeldoorn. Terwijl je langs bijzondere plekken en gebouwen loopt, vertelt Daan Schuurmans je meer over de geschiedenis van ons land. In het eerste seizoen van Het verhaal van Nederland vertelt Daan Schuurmans […]

De tv-serie ‘Het verhaal van Nederland’ krijgt een vervolg en niet alleen op tv. NTR heeft namelijk gratis podwalks gemaakt voor onder andere Apeldoorn. Terwijl je langs bijzondere plekken en gebouwen loopt, vertelt Daan Schuurmans je meer over de geschiedenis van ons land.

In het eerste seizoen van Het verhaal van Nederland vertelt Daan Schuurmans over ons land, vanaf het moment dat de eerste bewoners hier kwamen tot nu. In seizoen twee gaat het om de geschiedenis van het Huis van Oranje-Nassau. Daarbij zijn podwalks gemaakt door Apeldoorn, Buren, Baarn, Breda, Den Helder, Leeuwarden, Willemstad en Den Haag.

De wandeling door Apeldoorn

De historische podwalks zijn wandelingen met een gps gestuurde audiotour. De verteller, Daan Schuurmans, weet dankzij de koppeling met gps precies waar je bent en vertelt wat er bijzonder is aan de plek waar je staat.

Aan het begin van de Tweede Wereldoorlog vluchten de Oranjes naar Engeland en Canada. Koningin Wilhelmina laat haar geliefde Paleis Het Loo achter. In deze wandeling start je bij de Grote Kerk van Apeldoorn, bij het bronzen beeld van de koningin, om via groene villaparken en via monument de Naald bij Het Loo te komen. Hier hoor je hoe het koninklijk paleis bezet wordt door de nazi’s. En hoe Wilhelmina vanuit het buitenland contact probeert te houden met het Nederlandse volk via Radio Oranje.

Deze stadswandeling van 5,7 kilometer neemt je mee door parken en langs monumenten die ons herinneren aan de oorlog, aan de Jodenvervolging en de bevrijding van de stad door de Canadezen. De app ‘Het verhaal van Nederland’ kun je gratis downloaden. De nieuwe serie ‘Het verhaal van Nederland – Oranje Nassau’ is elke woensdagavond te zien om 20.35 uur bij de NTR op NPO1.

We zochten nog veel meer voor je uit…