Polygon (MATIC), een van de toonaangevende layer-2 schaaloplossingen voor Ethereum, heeft zich bewezen als een veerkrachtige kracht, met zijn on-chain metrics die wijzen op een mogelijke mega rally in het verschiet. Ondanks prijsschommelingen in het vierde kwartaal van 2023 slaagde Polygon erin om in januari 15,2 miljoen nieuwe gebruikers aan te trekken, waardoor het podium wordt gezet voor wat een veelbelovende reis zou kunnen zijn in 2024.

Volgens de laatste gegevens handelt Polygon op $0,7921, wat een stijging van 1,49% betekent in de afgelopen 24 uur. Het handelsvolume in 24 uur bedraagt $215,6 miljoen, met een marktkapitalisatie van $7,6 miljard en een marktdominantie van 0,38%.

Opmerkelijk is dat MATIC boven de 200-daagse Simple Moving Average handelt, wat wijst op een positieve trend, en een hoge liquiditeit vertoont op basis van zijn aanzienlijke marktkapitalisatie.

Potentiële rally van Polygon krijgt geloofwaardigheid wanneer de technische aspecten worden overwogen. MATIC raakt momenteel een opmerkelijk ondersteuningsniveau, een cruciaal punt dat zijn toekomstige traject zou kunnen bepalen. Dit ondersteuningsniveau, vastgesteld op $0,75, wordt door veel handelaren gezien als een make-or-break punt en heeft historisch gezien gediend als een bolwerk voor kopers, als lanceerplatform voor mogelijke opwaartse bewegingen. De veerkracht van deze ondersteuning is duidelijk te zien door meerdere aanrakingen in de afgelopen weken, waarbij elke keer met succes een ineenstorting werd weerstaan.

Naast de technische indicatoren heeft Polygon ook opmerkelijke prestaties laten zien, met een stijging van 8,10% in prijs vorige maand. Deze stijging viel samen met de bredere markttrend van altcoins die nieuwe jaarlijkse hoogtepunten bereiken. Zoals eerder gerapporteerd, piekte MATIC op $0,93 op 11 januari, Chainlink overtreffend in marktkapitalisatie en de 13e plaats veiligstellend onder de meest waardevolle projecten op de markt.

Bovendien heeft de stablecoin-markt van Polygon een opmerkelijke stijging gezien, die een zesmaandelijkse hoogtepunt van $1,4 miljard bereikte. Deze stijging weerspiegelt de toegenomen transactieactiviteit op het netwerk. Aangezien het project blijft groeien, blijft het een project om in de gaten te houden voor degenen die op zoek zijn naar kansen op de blockchain-markt. De gehele groeitrend wordt versterkt door actieve zakelijke partnerschappen en gestage upgrades over de hele linie.

Het bericht On-chain gegevens wijzen op stijging van Polygon (MATIC) verscheen eerst op CryptoBenelux.