Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Bitcoin (BTC) analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

Bitcoin investeerders hebben een daling van 21.50% moeten slikken in januari dit jaar, maar is inmiddels weer tot 8.70% van de top genaderd. Een imposant herstel! Is dit het begin van iets moois? Of moeten de verwachtingen worden getemperd? Dat en meer bespreek ik in het artikel van vandaag. Lees snel verder!

Weekgrafiek

De Bitcoin koers op de weekgrafiek ziet er nog altijd zeer fraai uit. Nadat we de key high op $48.185 hebben opgehaald is de koers in een afkoelfase beland en hebben we een flinke stap omlaag gemaakt. Zoals zo vaak in onze content benoemd was er één significant prijspunt dat de bulls moesten vasthouden om op de korte termijn bullish te kunnen blijven en dat was de low op $40.167. We zijn daar op de weekgrafiek nooit onder gesloten en dus ziet het er nog altijd erg goed uit. Vanuit de liquiditeitstheorie zouden we mogen verwachten, nu we de low hebben opgehaald, dat we op weg zijn richting de high. En die high ligt op $49.054. Mochten we hierboven sluiten ga ik er persoonlijk nog altijd vanuit dat dat gaat leiden tot nieuwe all time highs. Belangrijk prijspunt om te breken dus! Voor nu zitten we lokaal tegen de range high op $44.777 aan. Hierboven sluiten is een eerste serieuze stap om de $49.054 te kunnen gaan opzoeken.

Daggrafiek

Op de daggrafiek zien we dat de Bitcoin koers binnen de grote range ($40.167-$44.777) in compressie is beland. Daar zijn we sinds gisteren uit gebroken. We testen nu de range high op $44.777. Dit breken betekent dat de weg open komt te liggen voor $49.054 en potentieel dus veel hogere prijzen. Mochten we een sterke afwijzing gaan krijgen ligt de weg wederom open voor $40.167. Dat zou betekenen dat we langer in consolidatie blijven liggen, ook geen ramp dus. Voor nu neig ik sterk naar een verdere stijging, vanwege het liquiditeitsplaatje op de weekgrafiek.

4-uur-grafiek

Kijkend naar de 4-uur-grafiek en mijn prachtige creatie zou je wellicht wel denken: “Het kan vriezen en het kan dooien”. En dat is logisch, want er is altijd een bullish en een bearish uitkomst. Als trader schets je verschillende voor de hand liggende scenario’s waar je op kan anticiperen. Vervolgens wacht je tot het ene of het andere scenario uitspeelt en dan anticipeer je op het uitspelende scenario. Niets meer, niets minder. Idealiter gaan we hier voor longs dus eventjes consolideren, vervolgens sterkte tonen boven de $44.777 en daarna naar longs kijken. Mochten we agressief terugvallen onder de lokale high op $43.890 kan dat een plek zijn voor een short scalp. De voorkeur gaat in een sterke uptrend altijd uit naar long scalps.

Conclusie

Kortom, lokaal zitten we tegen belangrijke resistance aan, op $44.777. Vanaf hier is het dus eventjes aankijken hoe de koers gaat reageren. Een korte samenvatting van onze visie luidt als volgt: Met of zonder een tijdelijke correctie kijken wij veel hoger op Bitcoin, naar $49.054. Wij zien op dit moment nog altijd geen enkele reden om naar prijstargets als $32.000, $30.000 of lager te kijken, zoals we al zo lang roepen. Bitcoin geeft je niet de kans om op gunstige prijzen in te stappen als het echt begint te trenden. Tot zover de update. Fijne dag gewenst!

Disclaimer: De analyses hierboven zijn gebaseerd op technische patronen en trends in de cryptomarkt. Het is van cruciaal belang om te benadrukken dat deze informatie niet bedoeld is als financieel advies. Cryptocurrency-investeringen brengen inherent risico’s met zich mee en zijn onderhevig aan volatiliteit. Voor het nemen van investeringsbeslissingen wordt aangeraden eigen onderzoek te doen, financieel advies in te winnen en alleen te investeren wat men zich kan veroorloven te verliezen.

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Het bericht De Bitcoin koers aanbeland op cruciaal punt! Naar $49.054 of naar $40.167?! verscheen eerst op CryptoBenelux.