De toonaangevende cryptocurrency, Bitcoin (BTC), wist vandaag wederom een flinke stijging neer te zetten en doorbrak kortstondig de $50.000-grens. Hoewel deze stijging beleggers tevreden stelt, hebben analisten van de investeringsmaatschappij Bernstein onlangs aangegeven dat de Bitcoin koers nog veel verder zal stijgen.

De analisten zeiden dat ETF’s de Bitcoin prijs zullen verhogen en gaven aan dat de ETF-gerichte markt FOMO bij beleggers zal creëren. Hierdoor geloven zij dat de sterkste periode van Bitcoin nog niet is aangebroken en dat de koningsmunt zich in een goede positie bevindt om ongekende niveaus te bereiken. Ze beschreven het als volgt:

“Wij geloven dat het kapitaal dat in Spot Bitcoin ETF’s komt, voornamelijk afkomstig is van Bitcoin-supporters. Sceptici blijven echter voorzichtig.

Ten tweede lijkt het afkomstig te zijn van beginnende beleggers die graag meer willen weten over Bitcoin ETF’s, ook al hebben ze er nog niet in geïnvesteerd. Op dit punt was onze eerste voorspelling dat de waarde van Bitcoin snel zou stijgen na de halvering.

Met het ongekende succes van ETF’s en de gestage stroom van kapitaal naar ETF’s verwachten we nu echter een aanzienlijke rally in Bitcoin voorafgaand aan de halvering.”

Vooruitkijkend denkt de beleggingsonderneming dat dit het jaar zal zijn waarin Bitcoin een nieuw record ooit zal bereiken, waarmee de piek van $69.000 in november 2021 zal worden overtroffen. Analisten schatten met name dat de Bitcoin koers zich eind 2024 rond de $70.000 zal bevinden, wat een stijging van ongeveer 65% ten opzichte van de huidige niveaus impliceert.

Het bericht Analisten van Bernstein verwachten Bitcoin koers van $70.000 eind 2024 verscheen eerst op CryptoBenelux.