Een veel gevolgde cryptocurrency-analist, met ruim 390.000 volgers op X, heeft onlangs aangegeven dat altcoins in een zogenoemde ‘hype-cyclus’ terecht zouden kunnen komen om het nieuwe jaar te beginnen.

De pseudonieme analist Rekt Capital deelde met zijn volgers op het sociale mediaplatform een grafiek die suggereert dat altcoins hype-cycli doormaken die ongeveer elke drie maanden een piek bereiken. Hij gaf tevens aan dat de altcoin-hype ergens midden februari zou moeten losbarsten en rond begin april een piek moeten bereiken. Hij zei het volgende:

“Altcoins bereiden zich misschien langzaam voor op een Q1 hype-cyclus.

Perioden met de laagste hype komen overeen met periodes met laagste prijzen.

Normaal gesproken is de laagste hype richting altcoins voor een Q1 hype-cyclus tussen januari en april.”

Inzoomend op specifieke altcoins keek Rekt Capital naar de zogenaamde Ethereum-killer Avalanche (AVAX). Volgens hem vormt AVAX mogelijk steun rond het $35-niveau. Hij beschreef het als volgt:

“Avalanche blijft zijn Macro Downtrend met succes opnieuw testen als nieuwe steun, ondanks de neerwaartse volatiliteit daaronder.”

Aan de andere kant gaf Rekt Capital aan dat Bitcoin (BTC) mogelijk een kritieke weerstand op de lange termijn heeft. Zijn grafiek suggereert dat BTC op weg is naar een diagonale weerstandslijn op lange termijn, die misschien een paar pogingen nodig heeft om voorbij te komen als de geschiedenis een indicatie is. Hierover had hij het volgende te zeggen:

“Bitcoin is meteen teruggekeerd naar het Macro Diagonale weerstand.”

Het bericht Altcoins maken zich klaar voor een ‘hype-cyclus’, aldus analist verscheen eerst op CryptoBenelux.