Hoewel de cryptomarkt de laatste tijd in de ban is geweest van op Solana (SOL) gebaseerde mememunten, hebben houders van de op één na grootste mememunt op basis van marktkapitalisatie minder geluk gehad op het gebied van prijsontwikkelingen.

Ooit geprezen als een Dogecoin-killer en een potentiële marktverstoorder, wordt Shiba Inu (SHIB) momenteel geconfronteerd met een aanzienlijke verkoopdruk. Recente gegevens van IntoTheBlock, een vooraanstaand crypto-analysebedrijf, onthullen een zorgwekkende statistiek voor SHIB-enthousiastelingen: maar liefst 66% van de houders staat momenteel in de rode cijfers en lijdt momenteel verlies.

Dit grimmige scenario ontvouwt zich nu slechts 28% van de SHIB-investeerders zich aan de winstgevende kant bevindt, terwijl de resterende 6% break-even draait. Wat alarmerender is, is de concentratie van rijkdom binnen het SHIB-ecosysteem, waar 78% van het totale bezit wordt gecontroleerd door een kleine groep grote investeerders, wat wijst op een hoge mate van rijkdomconcentratie en op zijn beurt weer extra risico’s en volatiliteit met zich meebrengt voor gemiddelde beleggers.

Bearish sentiment overheerst

Volgens de laatste cijfers handelt SHIB tegen een teleurstellende $0,000009039, wat een daling van 0,78% in de afgelopen 24 uur en een daling van 5,86% in de afgelopen maand betekent. Deze matige prestaties worden weerspiegeld in het handelsvolume, dat ook een daling van 10,03% kende en momenteel op $62,28 miljoen staat.

De afname van het handelsvolume is indicatief voor afnemende belangstelling en voorzichtigheid bij beleggers, nu marktdeelnemers hun posities in een token opnieuw beoordelen. De huidige marktdynamiek van Shiba Inu weerspiegelt de inherente volatiliteit van mememunten en het bredere cryptocurrency-ecosysteem. De concentratie van beleggingen onder grote beleggers, gecombineerd met het feit dat de meerderheid van de beleggers verlies lijdt, schetst een complex beeld van de marktstabiliteit en het beleggerssentiment van SHIB.

Vooruitkijkend zijn de belangrijkste factoren die van invloed kunnen zijn op de prijs- en houdersdynamiek van SHIB onder meer veranderingen in het marktsentiment, prominente ontwikkelingen en het bredere economische klimaat dat van invloed is op de investeringsstromen in speculatieve activa.

Het bericht 66% van de SHIB-houders lijdt momenteel verlies verscheen eerst op CryptoBenelux.