De door Coinbase gesteunde non-profitorganisatie Stand With Crypto Alliance heeft onlangs aangekondigd dat 18 Amerikaanse wetgevers het initiatief voor een duidelijkere crypto-regulering ondersteunen.

Stand With Crypto Alliance gaf aan dat de Amerikaanse senatoren Ted Cruz (R-Texas) en Cynthia Lummis (R-Wyoming) crypto “sterk ondersteunen”, waarbij de twee wetgevers samen elf crypto-wetten hebben gesponsord of mede-gesponsord. Als gevolg hiervan scoren de twee senatoren dan ook een A op het gebied van crypto.

Andere Amerikaanse senatoren met een A-score voor hun “sterk ondersteunende” positie op het gebied van crypto zijn Ted Budd (R-North Carolina), Bill Hagerty (R-Tennessee), Kirsten Gillibrand (D-New York), John Cornyn (R-Texas) , Tommy Tuberville (R-Alabama), Ron Wyden (D-Oregon), Steve Daines (R-Montana), Marsha Blackburn (R-Tennessee), Cory Booker (D-New Jersey), Markwayne Mullin (R-Oklahoma), Todd Young (R-Indiana), Kyrsten Sinema (D-Arizona), Thom Tillis (R-North Carolina) en Mike Lee (R-Utah).

De Stand With Crypto Alliance beoordeelt de Amerikaanse senatoren John Boozman (R-Arkansas) en Tim Scott (R-South Carolina) als “ondersteunend” voor crypto, wat hen een B oplevert.

Ondertussen zijn de Amerikaanse senatoren Elizabeth Warren (D-Massachusetts), Sherrod Brown (D-Ohio) en Roger Marshall (R-Kansas) enkele van de wetgevers die een F scoren vanwege het feit dat ze “sterk tegen” crypto zouden zijn, volgens de non-profitorganisatie.

Onder de Amerikaanse presidentskandidaten voor 2024 kent de belangenbehartigingsgroep voor digitale activa, wiens doel het is om “de 52 miljoen Amerikaanse crypto-eigenaren te mobiliseren tot een machtige kracht”, een A-score toe aan Robert Kennedy en Dean Phillips voor hun “sterk ondersteunende” houding, terwijl Donald Trump een B voor zijn “ondersteunende” positie.

Opovallend is dat de zittende president Joe Biden een D scoort voor zijn “tegen” standpunt ten aanzien van crypto. Wij moeten dus hopen op een zege van de eerder genoemde presidentskandidaten.

Het bericht 18 Amerikaanse wetgevers ondersteunen crypto, aldus Stand With Crypto Alliance verscheen eerst op CryptoBenelux.